Monthly Archives: januari 2020

Diepzeegarnaal carabineros

Kop eraf halen en darmkanaal verwijderen daarna rauw in dunne plakjes snijden. (Carpaccio) Marineren op een plaat met goede olijfolie, peper en zout uit de molen Op bordjes verdelen. Yozu (citrussap) Soja (dun) Ponzu met elkaar mengen en over de … Continue reading

Posted in Sjalotte, Tapas, Tussengerecht | Comments Off on Diepzeegarnaal carabineros

Kalfstong met gekonfijte sjalotte

Kalfstong vacumeren en ca 32 uur garen in Roner/ sousvide. Overtollig vet en tongvel ervanaf halen. In mooie carpaccio snijden of in blokjes. Pezo. Sjalotte fijn snijden en konfijten, daarna met oude port reduceren. Opmaak dungesneden rauwe kastanjechampignon, gedroogde rode … Continue reading

Posted in Amuse, Sjalotte, Tapas, Tussengerecht | Comments Off on Kalfstong met gekonfijte sjalotte

Eendenborst met rode biet en saus van gember

Eendenborst schoonmaken daarna aanbakken op het vel. Vervolgens op de barbecue verder garen. Laten rusten. Pezo. Rode biet goed wassen en in  aluminium zeezout knoflook garen in de oven op 200 graden. Ca 60 min. Daarna even in de rookoven, … Continue reading

Posted in Sjalotte, Tapas, Tussengerecht, Voorgerecht | Comments Off on Eendenborst met rode biet en saus van gember

Roggevleugel met parel couscous

Roggevleugel fileren daarna vlees van bot/graat halen, in stukken snijden en even aanbakken daarna in de oven verder laten garen. Parel couscous schoonspoelen en koken daarna koud spoelen en afmaken met beetje olijfolie. Saus: koriander, basilicum, grof zee zout met … Continue reading

Posted in Sjalotte, Tapas, Tussengerecht | Comments Off on Roggevleugel met parel couscous

Skrei rillette met doperwten.

Maak de Skrei schoon en snij het dikste stuk er vanaf (Hiervan worden de schalen gemaakt) Leg alles in een schaal en besprenkel het met olie en pezo. Laten het garen op 70 graden in de oven. Snij een sjalotje … Continue reading

Posted in Sjalotte, Tapas, Tussengerecht | Comments Off on Skrei rillette met doperwten.

Tartaar van Wagyu rund met ganzenlever en truffel.

Wagyu ontvliezen en in hele kleine blokjes snijden tbv tartaar op smaak brengen met pezo. Zorg ervoor dat vlees koud blijft bv door eerst in een bak ijs aan te brengen en dan andere bak op het ijs waar de … Continue reading

Posted in Sjalotte, Tapas, Tussengerecht | Comments Off on Tartaar van Wagyu rund met ganzenlever en truffel.

Iers lamsrack met paddo’s

Lamsrack schoon maken. Eventueel botjes met brander schoonbranden. Kruiden met knoflook en tijm. Aanbakken en daarna op 90 graden laten garen. Doperwten dubbel doppen en even garen. Paddo’s aanzetten in de pan.

Posted in Hoofdgerecht, Sjalotte, Tapas, Tussengerecht | Comments Off on Iers lamsrack met paddo’s

Pasta met morilles, room en truffel

Pasta maken 3 eidooiers 3 eieren en 300 gram meel (150 gram en 150 gram 00 meel). Mengen met scheut olijfolie en lepel zout. Saus: Morilles bakken in olijfolie en afblussen met room. Op smaak brengen. Pasta al dente koken. … Continue reading

Posted in Sjalotte, Tapas, Tussengerecht | Comments Off on Pasta met morilles, room en truffel

Olijfolie ijs met bladgoud en vliegananas in karamel saus

Receptuur Olijfolie-ijs 3 eidooiers, 75 gr suiker, 200 ml room, 125gr melk, 1 vanillestokje, 75 ml goede olijfolie, 15gr boter. Bereidingswijze vanille-olijfolie-ijs (4 pers.) Breng melk, helft van de room, suiker, open gesneden vanillestokje aan de kook en laat 5 … Continue reading

Posted in Dessert, Sjalotte | Comments Off on Olijfolie ijs met bladgoud en vliegananas in karamel saus