Monthly Archives: oktober 2012

Panna Cotta van passiefruit

Ingredienten 300 gr slagroom vruchtvlees van 2 passievruchten, tot 300 gr aanvullen met passievruchtencoulis 4 blad gelatine 120 gr suiker Gelatine weken in koud water. Overige ingrediënten aan de kook brengen. Van het vuur nemen en de gelatine oplossen. Massa … Continue reading

Posted in Dessert, L’atelier Gulpen | Leave a comment

Hertenrug met knolselderijballetjes en spekpolenta

Werkwijze   hertenrug uitbenen en schoonmaken saus opzetten vlees aanbraden, cuisson geven in de oven, rusten in Alto Shaam polenta opzetten, storten, afkoelen knolselderijballetjes knolselderijzalf melousse uitjes bundelzwammetjes lossnijden polenta uitsteken saus afmaken polenta bakken uitjes en paddestoelen bakken knolselderijballetjes … Continue reading

Posted in Hoofdgerecht, L’atelier Gulpen | Comments Off on Hertenrug met knolselderijballetjes en spekpolenta

Risotto met truffel, paddestoelen en lardo

Tussengerecht werkzaamheden risotto bereiden in de oven paddestoelen schoonmaken en snijden lardo uitbakken risotto afmaken in de pan paddestoelen bakken dresseren op de borden Ingredienten: Truffelrisotto 350 gr risottorijst 350 gr krachtige runderbouillon 1 theelepel truffelsalsa 1 sjalotje Parmezaanse kaas … Continue reading

Posted in L’atelier Gulpen, Tussengerecht, Voorgerecht | Comments Off on Risotto met truffel, paddestoelen en lardo

Rouleau van Yellowfintonijn, gevuld met een tartaartje van kalf

  Voorgerecht werkzaamheden kalfstartaar snijden tonijnplakken snijden rouleau rollen paprikagelei bereiden dressing bereiden sjalotjes frituren olijvenringetjes snijden haricots verts blancheren en marineren Ingredienten:  Recept voor ca 10 personen  verse Yellowfin tonijn, bevroren ca. 600 gr kalfsvlees, bevroren bieslook peper en … Continue reading

Posted in L’atelier Gulpen, Voorgerecht | Leave a comment