Risotto met truffel, paddestoelen en lardo

Tussengerecht werkzaamheden

  • risotto bereiden in de oven
  • paddestoelen schoonmaken en snijden
  • lardo uitbakken
  • risotto afmaken in de pan
  • paddestoelen bakken
  • dresseren op de borden

Ingredienten:

Truffelrisotto

  • 350 gr risottorijst
  • 350 gr krachtige runderbouillon
  • 1 theelepel truffelsalsa
  • 1 sjalotje
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Het sjalotje fijn snipperen. In een passende pan olijfolie verhitten. Hierin het sjalotje aanzweten. Rijst toevoegen en eveneens aanzweten. Afblussen met de bouillon en truffelsalsa toevoegen. Even doorroeren. De hele massa storten in een passende ovenschaal en afdekken met aluminiumfolie. De schaal in een voorverwarmde oven van 175°C zetten en garen gedurende 25 minuten. Direct na het garen uit de ovenschaal halen en uitspreiden op een groot plateau, zodat de rijst niet teveel doorgaart. A la minute de rijst in een passende pan met een beetje bouillon opnieuw opwarmen. LET OP: roer hier niet te fanatiek in, de rijstkorrel moet heel blijven. Als de rijst de uiteindelijk gewenste gaarheid heeft bereikt, de Parmezaanse kaas toevoegen.

Gebakken paddestoelen

Het eekhoorntjesbrood met een kwastje of borsteltje zandvrij borstelen. De champignons controleren. De gewenste vorm snijden en a la minute in hete margarine even kort bakken. Zorg dat de pan goed heet is. Paddestoelen zuigen zich vol met vet in een te koude pan. Op smaak brengen met peper en zout en verdelen over de risotto.

Lardo van Livar

Lardo (vet rugspek) op de snijmachine in dunne plakken snijden en op een aluminium plateautje naast elkaar leggen. Onder een hete salamander kort uitbakken of even met de creme bruleebrander bewerken, Hiermee het gerechtje afmaken.

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in L’atelier Gulpen, Tussengerecht, Voorgerecht. Bookmark the permalink.