Monthly Archives: januari 2011

Op het karkas gebraden fazantenhen met spitskoolrolletjes,wilde bospaddenstoelen en morille jus

Benodigdheden: ca 15 porties 7 st. Fazantenhen ca. 50 gr. pp aardappels 1 st. spitskool 30 gr. wilde bospaddenstoelen pp 1 dl melk, 50 gr boter, olie, peper/zout 250 gr preiselberen/veenbessen ½ ltr jus d’orange 150 gr suiker                          ½ ltr … Continue reading

Posted in Frans, Hoofdgerecht, Recepten per Restaurant | Tagged | Leave a comment

Rouleaux van Yellowfin tonijn met gepocheerde Canadese kreeft en antiboise dressing

Benodigdheden: ca 15 porties 0,7 kg Yellowfin tonijn 4 st kreeft 50 gr crème fraîche/ 50 gr mayonaise 300 gr mirepoix 6 st vleestomaat/2 el kappertjes/1/2 bosje platte peterselie olijfolie/peper/zout 1 bosje basilicum 1 dl witte wijn azijn 1 krop … Continue reading

Posted in Italiaans, Pastory Cadier en Keer, Voorgerecht | Leave a comment

Rillette van Skrei met gepocheerd kwarteleitje en kaviaardressing

  Benodigdheden: 0,5 kg winterkabeljauw (Skrei) olijfolie kruiden/peperkorrels/zeezout 2 st sjalotten 1 bol knoflook 15 st kwarteleitjes 100 gr kaviaar 2 el mayonaise 1 el mosterd 2 dl azijn ½ el aceto balsamico Werkwijze: Neem een gastronorm bak ¼ en … Continue reading

Posted in Amuse, Frans, Italiaans, Pastory Cadier en Keer | Leave a comment

Yoghurtbrood

Benodigdheden: voor ca 80 broodjes 1,5 kg patentbloem 175 gr koude boter 80 gr gist 7,5 dl yoghurt 0,5 dl ijsklontjes 0,5 dl water 30 gr suiker 22 gr zout let op zout pas erbij als deeg gekneed is! Werkwijze: Meng … Continue reading

Posted in Geen categorie, Pastory Cadier en Keer | Leave a comment

Taartje van kaneelmousse met een saus van amerene kersen en vanille ijs

Witte kaneelmousse Ingrediënten 6 gr kaneel 380gr witte chocolade 750 gr half geslagen room 2 eieren chocolade oplossen au bain marie, Dan voeg je de kaneel er aan toe met de 2 eieren. En als laatste de half geslagen room … Continue reading

Posted in Dessert, Frans | Leave a comment

Gegrilde zalm op een salade van tonijn met in ganzen vet gegaarde aardappels aangemaakt met tomaat pommedori en fijn gesneden bieslook,

Ingrediënten Stukje zalm bruniose gesneden nicola aardappel, Ganzen vet pommedori tomaten, Blik tomaat pelati Rucola, frisee, knoflook, Basilicum, Bieslook, Brioche brood, Peper en zout Aardappels Schil de aardappels en snij deze in bruniose, Dan was je de aardappels en als … Continue reading

Posted in Eten bij Michel’Nuth, Frans, Italiaans, Voorgerecht | Leave a comment

Wildzwijn op een bedje van rodekool met daarbij een puree van nicola aardappel en gesauteerde oesterzwammen en enkele preiselberen compote

Zwijnhaas schoonmaken en vliezen dan portioneren en op een plaatje in de koeling leggen Ingrediënten Appel Rodekool 5 kruidnagel, 2 laulier, 4 dl water, scheutje azijn, kopje suiker, wat boter peper en zout 2 uien gesnipperd 2 mespuntjes kaneel Rodekool … Continue reading

Posted in Eten bij Michel’Nuth, Frans, Hoofdgerecht | Leave a comment

Eendenborst, aardpeer zalf, jus met truffelboter, krokant buikspek

10 eendenborsten 20 radijsjes 20 spruitjes 3 pakjes enoki paddestoelen 1 kg aardpeer 2 aardappels 50 gr boter Kalfsjus Rode wijn Sjalot Laurier, peperkorrels Truffelboter Buikspek Bereiding 1. Snij en eendenborsten bij en verwijder alle vliesjes. Maak inkepingen in het … Continue reading

Posted in Frans, Hoofdgerecht, One Roermond | Leave a comment

Dungesneden dorade met warme paprika dressing, gepofte wilde rijst, krokante kappertjes

Voor 10 personen 5 dorade 6 rode paprika’s 100 gr wilde rijst Lenteui Shisi purper 100 gram kappertjes 1 bol knoflook Olijfolie 4 sjalotten Bereiding: 1. Schup de dorade’s en snij de filets eraf. Haal de graten eruit met een … Continue reading

Posted in Frans, Italiaans, One Roermond, Tussengerecht, Voorgerecht | Leave a comment

Rilette van verse makreel met gebakken makreel op venkelsalade met een crème van citroen

  Ingrediënten voor 4 personen: Om te konfijten: 0,5 liter olijfolie 2 laurierblaadjes 4 teentjes knoflook 2 sjalotten zout peper Salade: 2 stuks venkel 1dl room zout peper limoensap 1/2 limoen Crème:        sap van 1 citroen 0,5 dl creme fraiche … Continue reading

Posted in Frans, Silvesters Sittard, Tussengerecht, Voorgerecht | Leave a comment