-
Recentste berichten
Recente reacties
Archief
- november 2024
- oktober 2024
- september 2024
- juli 2024
- mei 2024
- maart 2024
- februari 2024
- januari 2024
- november 2023
- oktober 2023
- september 2023
- juni 2023
- mei 2023
- april 2023
- maart 2023
- januari 2023
- november 2022
- oktober 2022
- september 2022
- juni 2022
- mei 2022
- maart 2022
- februari 2022
- november 2021
- juli 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- juni 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- oktober 2018
- september 2018
- juni 2018
- april 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- november 2016
- oktober 2016
- september 2016
- juni 2016
- april 2016
- maart 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
- februari 2015
- december 2014
- november 2014
- oktober 2014
- september 2014
- juli 2014
- maart 2014
- december 2013
- november 2013
- oktober 2013
- juli 2013
- juni 2013
- maart 2013
- januari 2013
- november 2012
- oktober 2012
- september 2012
- juli 2012
- juni 2012
- april 2012
- maart 2012
- februari 2012
- januari 2012
- december 2011
- november 2011
- oktober 2011
- september 2011
- augustus 2011
- juni 2011
- mei 2011
- april 2011
- februari 2011
- januari 2011
- december 2010
- november 2010
- oktober 2010
- september 2010
Categorieën
- Amuse
- Angie
- Arabisch
- Au Nom De Dieu
- Auberge de Rousch Heerlen
- Bienvenue Maaseik
- Brasserie de Passie
- ByTaste
- Chique
- Convives Voerendaal
- Cor's receptenboekje
- Cucina Del Mondo
- Damianz Jeroen van Gansewinkel
- De kleine Graaf Mathijs
- De Loteling
- Dessert
- Eten bij Michel’Nuth
- Frans
- Friandises
- Frunk
- Geen categorie
- Grand cafe Neubourg
- Grieks
- Harbour Club
- Haselderhof
- Het Gerecht
- Het nieuwe pakhuis
- Hof den Draeck
- Holsterhof
- Hoofdgerecht
- Indonesisch
- Infini
- Infini Valkenburg
- Inifini Valkenburg
- Italiaans
- Jerome
- Kasteeltje Eyckholt
- Kookpodium
- L’atelier Gulpen
- Lady'snight
- Le Courage Maastricht
- Le Trois Seaux
- Les Trois Seaux Maastricht
- Makro Nuth
- Manjefiek
- Mathijs
- Menu Zwamburg
- Mergelhoekje Valkenburg
- Nieuw Ehrenstein
- Olympia Hoensbroek
- One Roermond
- Onglet
- Pasta & Vino Beek
- Pastory Cadier en Keer
- Prix de Rome
- Rantree
- Rantree
- Recepten per Restaurant
- Restaurant Gaar
- Rura Roermond
- Sapere Genoelselderen
- Silvesters Sittard
- Sjalotte
- Sligro
- Sofa
- Spaans
- Surabaya Heerlen
- Tapas
- Trattoria Senzo Nome
- Tussengerecht
- Twines
- Vanille
- Vivendum Dilsen-Stokkem
- Voorgerecht
Agenda
Bezoekersteller
Monthly Archives: januari 2011
Op het karkas gebraden fazantenhen met spitskoolrolletjes,wilde bospaddenstoelen en morille jus
Benodigdheden: ca 15 porties 7 st. Fazantenhen ca. 50 gr. pp aardappels 1 st. spitskool 30 gr. wilde bospaddenstoelen pp 1 dl melk, 50 gr boter, olie, peper/zout 250 gr preiselberen/veenbessen ½ ltr jus d’orange 150 gr suiker ½ ltr … Continue reading
Posted in Frans, Hoofdgerecht, Recepten per Restaurant
Tagged Pastory Cadier en Keer
Comments Off on Op het karkas gebraden fazantenhen met spitskoolrolletjes,wilde bospaddenstoelen en morille jus
Rouleaux van Yellowfin tonijn met gepocheerde Canadese kreeft en antiboise dressing
Benodigdheden: ca 15 porties 0,7 kg Yellowfin tonijn 4 st kreeft 50 gr crème fraîche/ 50 gr mayonaise 300 gr mirepoix 6 st vleestomaat/2 el kappertjes/1/2 bosje platte peterselie olijfolie/peper/zout 1 bosje basilicum 1 dl witte wijn azijn 1 krop … Continue reading
Posted in Italiaans, Pastory Cadier en Keer, Voorgerecht
Comments Off on Rouleaux van Yellowfin tonijn met gepocheerde Canadese kreeft en antiboise dressing
Rillette van Skrei met gepocheerd kwarteleitje en kaviaardressing
Benodigdheden: 0,5 kg winterkabeljauw (Skrei) olijfolie kruiden/peperkorrels/zeezout 2 st sjalotten 1 bol knoflook 15 st kwarteleitjes 100 gr kaviaar 2 el mayonaise 1 el mosterd 2 dl azijn ½ el aceto balsamico Werkwijze: Neem een gastronorm bak ¼ en … Continue reading
Posted in Amuse, Frans, Italiaans, Pastory Cadier en Keer
Leave a comment
Yoghurtbrood
Benodigdheden: voor ca 80 broodjes 1,5 kg patentbloem 175 gr koude boter 80 gr gist 7,5 dl yoghurt 0,5 dl ijsklontjes 0,5 dl water 30 gr suiker 22 gr zout let op zout pas erbij als deeg gekneed is! Werkwijze: Meng … Continue reading
Posted in Amuse, Frans, Pastory Cadier en Keer
Comments Off on Yoghurtbrood
Taartje van kaneelmousse met een saus van amerene kersen en vanille ijs
Witte kaneelmousse Ingrediënten 6 gr kaneel 380gr witte chocolade 750 gr half geslagen room 2 eieren chocolade oplossen au bain marie, Dan voeg je de kaneel er aan toe met de 2 eieren. En als laatste de half geslagen room … Continue reading
Posted in Dessert, Frans
Leave a comment
Gegrilde zalm op een salade van tonijn met in ganzen vet gegaarde aardappels aangemaakt met tomaat pommedori en fijn gesneden bieslook,
Ingrediënten Stukje zalm bruniose gesneden nicola aardappel, Ganzen vet pommedori tomaten, Blik tomaat pelati Rucola, frisee, knoflook, Basilicum, Bieslook, Brioche brood, Peper en zout Aardappels Schil de aardappels en snij deze in bruniose, Dan was je de aardappels en als … Continue reading
Posted in Eten bij Michel’Nuth, Frans, Italiaans, Voorgerecht
Comments Off on Gegrilde zalm op een salade van tonijn met in ganzen vet gegaarde aardappels aangemaakt met tomaat pommedori en fijn gesneden bieslook,
Wildzwijn op een bedje van rodekool met daarbij een puree van nicola aardappel en gesauteerde oesterzwammen en enkele preiselberen compote
Zwijnhaas schoonmaken en vliezen dan portioneren en op een plaatje in de koeling leggen Ingrediënten Appel Rodekool 5 kruidnagel, 2 laulier, 4 dl water, scheutje azijn, kopje suiker, wat boter peper en zout 2 uien gesnipperd 2 mespuntjes kaneel Rodekool … Continue reading
Posted in Eten bij Michel’Nuth, Frans, Hoofdgerecht
Comments Off on Wildzwijn op een bedje van rodekool met daarbij een puree van nicola aardappel en gesauteerde oesterzwammen en enkele preiselberen compote
Eendenborst, aardpeer zalf, jus met truffelboter, krokant buikspek
10 eendenborsten 20 radijsjes 20 spruitjes 3 pakjes enoki paddestoelen 1 kg aardpeer 2 aardappels 50 gr boter Kalfsjus Rode wijn Sjalot Laurier, peperkorrels Truffelboter Buikspek Bereiding 1. Snij en eendenborsten bij en verwijder alle vliesjes. Maak inkepingen in het … Continue reading
Posted in Frans, Hoofdgerecht, One Roermond
Comments Off on Eendenborst, aardpeer zalf, jus met truffelboter, krokant buikspek
Dungesneden dorade met warme paprika dressing, gepofte wilde rijst, krokante kappertjes
Voor 10 personen 5 dorade 6 rode paprika’s 100 gr wilde rijst Lenteui Shisi purper 100 gram kappertjes 1 bol knoflook Olijfolie 4 sjalotten Bereiding: 1. Schup de dorade’s en snij de filets eraf. Haal de graten eruit met een … Continue reading
Posted in Frans, Italiaans, One Roermond, Tussengerecht, Voorgerecht
Comments Off on Dungesneden dorade met warme paprika dressing, gepofte wilde rijst, krokante kappertjes
Rilette van verse makreel met gebakken makreel op venkelsalade met een crème van citroen
Ingrediënten voor 4 personen: Om te konfijten: 0,5 liter olijfolie 2 laurierblaadjes 4 teentjes knoflook 2 sjalotten zout peper Salade: 2 stuks venkel 1dl room zout peper limoensap 1/2 limoen Crème: sap van 1 citroen 0,5 dl creme fraiche … Continue reading
Posted in Frans, Silvesters Sittard, Tussengerecht, Voorgerecht
Comments Off on Rilette van verse makreel met gebakken makreel op venkelsalade met een crème van citroen