Wildzwijn op een bedje van rodekool met daarbij een puree van nicola aardappel en gesauteerde oesterzwammen en enkele preiselberen compote

Zwijnhaas schoonmaken en vliezen dan portioneren en op een plaatje in de koeling leggen

Ingrediënten

  • Appel
  • Rodekool
  • 5 kruidnagel,
  • 2 laulier,
  • 4 dl water,
  • scheutje azijn,
  • kopje suiker,
  • wat boter
  • peper en zout
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 mespuntjes kaneel

Rodekool door de helft hem snijden en dan op de snijmachine stand 8 Julienne snijden.

Appels schillen en bruniose snijden.

Dan alles in een pan doen en opzetten, tot dat de kool gaar is.

Aardappel puree

Aardappels schillen en in vieren snijden, wassen met koud water.

Opzetten in koud water met wat zout.

Als deze gaar zijn afgieten.Door de pureeknijper heen doen en daarna door een zeef heen wrijven.

Dan wat room met wat melk en olijfolie, boter en peper en zout op zetten tot dat de boter gesmolten is .Dan beetje voor beetje toe voegen aan de puree, tot dat die mooie op dikte is.

Oesterzwammen

Ritzen en in een hoedje doen

Veenbessen

Veenbessen opzetten met suiker en aan de kook brengen en ongeveer een half uurtje laten staan op laag vuur.

Ratte aardappelen

De ratte aardappelen wassen en door de helft heen snijden dan op een bakplaat leggen met wat zeezout en olijfolie, de oven in schuiven op 180 graden en plus/minus 20 min.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Eten bij Michel’Nuth, Frans, Hoofdgerecht. Bookmark the permalink.