Monthly Archives: oktober 2014

Kastanjesoep met gerookt wildzwijnham en bieslook crème

800 gr kastanjes 3 lit            Kippenbouillon ½ bos       BladSelderij 2 teen      Knoflook 50 gram   Roomboter Wildzwijnham 5dl             Slagroom ongezoet ½ bos       Bieslook Knoflook fijn hakken en in een pan met boter aanfruiten. Kastanjes erbij doen en het geheel even … Continue reading

Posted in Cor's receptenboekje, Voorgerecht | Leave a comment

Brownie van chocolade met frambozen en vanilleijs

Ingrediënten 3 eieren 2 eierdooiers 100 gram bruine basterd 100 gram roomboter 100 gram pure chocolade 50 gram bloem 40 gram amandelpoeder 500 gram vanille ijs Munt Poedersuiker Voor garnering: Rood fruit frambozen rode bessen Meng voor de brownie de … Continue reading

Posted in Dessert, Frans | Leave a comment

Gebraden hertenbief op Italiaanse wijze

Ingrediënten:  4 personen 500 gr. Hertenbief(schoon) 30 cc. Olijfolie 150 cc. Jus de veau 200 cc. Wildfond 25 gr. Roomboter 125 cc. Room 2 el. Gedroogde tomaten 2 el. Basilicum (in reepjes gesneden) BEREIDINGSWIJZE Groenten en bijgerechten zie onder of … Continue reading

Posted in Brasserie de Passie, Frans, Hoofdgerecht | Leave a comment

Coquilles St, Jacques, chutney van pompoen, witlofgelei, Pata Negra ham

Ingredienten 4 Coquilles 4 plakjes pata negra ham Voor de chutney Rode ui gesnipperd 200 gram pompoen brunoise gesneden stukje gember klein gesneden theelepel honing 100 gram kippenbouillon citroensap sherry azijn Voor de witlofgelei 150 gram witlof 1,5dl visbouillon 25 … Continue reading

Posted in Brasserie de Passie, Frans, Voorgerecht | Leave a comment

Tagliata op een carpaccio van gedroogde tomaat

Ingrediënten voor 4 personen 400 gram runder entrecote 100 gram sperzieboontjes geblancheerd en daarna doormidden gescheurd. 100 gram parmezaanse kaas 150 gram taleggio kaas 100 gram rucola 100 gram gedroogde tomaat 4 ontvelde pomodori tomaat in partjes gesneden Zwarte en … Continue reading

Posted in Brasserie de Passie, Frans, Voorgerecht | Leave a comment