Monthly Archives: december 2015

Reestoof met huisgemaakte ganzenlever terrine en aardappelschuim

Bereidingswijze: Ingrediënten: Ree ragout Knoflook Ui Meloeskes Five spices Ras el hanout Peper/zout Knolselderij Rode wijn Wild fond Peren stroop en chocolade Bereidingswijze Reestoof – Let op Ree ragout met toebehoren goed aanbakken in olijfolie ivm carameliseren – Snij de … Continue reading

Posted in Amuse, Sjalotte, Voorgerecht | Leave a comment

Bouillon van bospaddenstoelen met eekhoorntjesbrood en bladerdeeg (en croute)

Ingredienten: Ui Shi i take Bundelzwammen Jus van Cepes Cepes verse kippenbouillon peper/zout truffelolie en/of truffel trompet de la mort Bereidingswijze fruit de ui licht aan cepes brunoise snijden afblussen met kippen bouillon let op lage temperatuur niet laten koken … Continue reading

Posted in Sjalotte, Tussengerecht | Leave a comment

Hazenrugfilet met crème van aardpeer vergeten groenten en een jus van Limburgse peren stroop

Ingrediënten: Peren stroop hazenruggen Wild fond topi nambour Aardpeer Paarse wortel Schorseneren Romanesco Nicola Aardappelen Bereidingswijze Snijd kleine brunoise van de nicola aardappelen en gaar deze met wat gevogelte bouillon tot dat deze gaar is. Schil de aardpeer en blancheer … Continue reading

Posted in Hoofdgerecht, Sjalotte | Leave a comment

Doyenne de Comice peer met witte chocolade vanille creme en een chocolade terrine

Ingrediënten: Doyenne de Comice peer Vanille Room Eieren Witte chocolade Creme fraiche Suiker Ijs van limoncello Bereidingswijze Maak de peren schoon Carameliseer de peer met kristalsuiker en blus deze af met witte wijn Voeg water toe totdat de peer onder … Continue reading

Posted in Dessert, Sjalotte | Leave a comment