Monthly Archives: juni 2015

Tartaar van Hollandse nieuwe met rogge Jenever crème

Ingrediënten: 2 haring per persoon Peper uit de molen Ui fijngehakt Roggebrood (Fries rogge) Crème fraise 3 el. crème fraise 8 druppels rogge  jenever 1 el. Bieslook fijn gehakte Maak de haringen schoon en snijd in blokjes en kruid met … Continue reading

Posted in Le Trois Seaux, Voorgerecht | Leave a comment

Gegratineerde oesters met spinazie, halfgeslagen room en pecorino

Ingrediënten: 6 oesters 2 deciliter slagroom ongezoet 500 gram spinazie 1 sjalotje 1 teentje knoflook 25 gram boter zout en peper 50 gram verse pecorino, geraspt Bereidingswijze: Maak de oesters bij het scharnier open. Snijd de oesters los uit hun … Continue reading

Posted in Le Trois Seaux, Tussengerecht, Voorgerecht | Comments Off on Gegratineerde oesters met spinazie, halfgeslagen room en pecorino

Waterzooi van rode poon

Ingrediënten: 600 g     rode poon 1 el    olijfolie 1 dl         visbouillon 5 cl         witte wijn 3 eetl.   uien fijngehakt 2X 30 gr.  roomboter 1 dl         room 1             wortel ½            prei (alleen het wit) ½            courgette 12           vastkokende aardappelen … Continue reading

Posted in Hoofdgerecht, Le Trois Seaux | Leave a comment

Panna cota van witte chocolade, gemarineerde aardbeien in fruitesse en sabayon

  Ingrediënten Panna Cota 1 liter melk ½ liter slagroom ongezoet 200 gr suiker 1 vanille stokje 6 gelatineblaadjes 150 gr witte chocolade Panna cota Verwarm de melk met de slagroom, suiker en vanille en laat deze 15 minuten trekken … Continue reading

Posted in Dessert, Le Trois Seaux | Leave a comment