Tarbot a al plancha

Ingrediënten vis (2 personen):

Tarbot van 800-1000 g
25 ml olijfolie
25 ml water
25 ml dragonazijn

Bereidingswijze:

Maak een vinaigrette van de olijfolie, azijn, water en een snuf zout. Besprenkel de tarbot aan beide kanten met de vinaigrette en grill deze vervolgens op de plancha en met de vinaigrette in te blijven smeren. Zorg dat het vel van de buik (de witte kant) mooi goudbruin karamelliseert. Gebruik een visnaald of kerntemperatuurmeter om de juiste garing te bepalen. De visfilets moeten van de graat vallen zonder uit te drogen, dit is wanneer het vlees op de graat ongeveer 53 graden is.

Asperges gekookt

1kg asperges
water en zout ( 1liter is 10gr. Zout)

Doe de asperges in een pan en zet ze onder water, voeg zout toe en breng langzaam aan de kook, laat 3-4 minuten zachtjes doorkoken en zet het vuur uit. Controleer de asperges en indien ze gaar zijn op een schaal leggen.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Hoofdgerecht, Le Trois Seaux. Bookmark the permalink.