Monthly Archives: maart 2022

Flan van ei met miso en tauge en krokante shi take

Tauge kort blancheren in de steamer op 100 graden stoom Dan fijn snijden Shi take in een klein laagje kippen bouillon afgedekt garen. Dan grof cutteren Voor de Flan: 800 gram slagroom 100 gram miso pasta 100 gram sambai Op … Continue reading

Posted in Amuse, Rura Roermond | Comments Off on Flan van ei met miso en tauge en krokante shi take

Tartaar van zalm/kokos/aardappel kaantjes/bieslook/knettersuiker/furikake/en shiso vinaigrette

Tartaar van zalm/kokos/aardappel kaantjes/bieslook/knettersuiker/furikake/en shiso vinaigrette Van de half bevroren zalm plakken snijden van ongeveer een halve centimeter dik. Die plakken in repen en dan in blokjes. Aanmaken met olijfolie,peper,zout en limoenrasp(als eerste de olijfolie.. dit vormt een beschermend laagje … Continue reading

Posted in Rura Roermond, Voorgerecht | Comments Off on Tartaar van zalm/kokos/aardappel kaantjes/bieslook/knettersuiker/furikake/en shiso vinaigrette

Kalf sukade en rose gebraden kalf met een ‘stroganoff’ jus/artisjok/ paprika/merlous ui

Kalf sukade en rose gebraden kalf met een ‘stroganoff’ jus/artisjok/ paprika/merlous ui Artisjokken bodems zijn al schoongemaakt. Deze gaan we koken en pureren tot een fijne crème. Die we op smaak brengen met peper, zout en citroen. De merlous uien … Continue reading

Posted in Hoofdgerecht, Rura Roermond | Comments Off on Kalf sukade en rose gebraden kalf met een ‘stroganoff’ jus/artisjok/ paprika/merlous ui

Chocolade taartje met hazelnoot geïnspireerd op Ferrero Rocher en koffieijs met koffie emulsie

Dessert: Chocolade taartje met hazelnoot geïnspireerd op Ferrero Rocher. Koffie ijs en koffie emulsie De taartjes zijn al voor gemaakt (ivm met tijd. ) Het is een taartje met een mousse van hazelnoot. En een interieur van lopende ‘Nutella’. En … Continue reading

Posted in Friandises, Rura Roermond | Comments Off on Chocolade taartje met hazelnoot geïnspireerd op Ferrero Rocher en koffieijs met koffie emulsie