Lamsbout – eigen jus – bulgursalade

ingrediënten

  • Lamsbouten (24 stuks)
  • 500 gram knofook
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 5 paprika grove stukken
  • 5 spaanse ui grove stukken
  • 1/2 bosje thijm
  • 1/2 bosje rozemarijn
  • 2 ltr rode wijn
  • 6 eetl kippenbouillon
  • 6 eetl demi glace
    Lamsbouten aanbraden tot mooi goudbruin. Dit kan in de pan of in de oven. Tegelijkertijd in de vario/braadpan de paprika, ui, rozemarijn, thijm en knoflook aanfruiten. Hierna de lamsbouten met braadvocht erbij doen en afblussen met de gepelde tomaten en rode wijn. Eventueel afvullen tot ze onder staan met water. Bouillon en demi glace erbij en onder druk garen in de vario. Thuis op een lage temperatuur in de oven (150 graden, 2,5-3 uur). Zodra alles klaar is de lamsbouten uit de jus halen. Eventueel passeren door een doek of glad cutteren en afbinden met demi glace of roux.
    Bulgursalade:
  • 600 gram fijne bulgur
  • 900 gram kokend water
  • 100 gram tom puree
  • 220 gram turkse peperpuree
  • 2 spaanse uien, gesnipperd
  • Goede scheut olijfolie
  • 2 komkommers, ontzaad, in blokjes
  • 2 rode paprika in blokjes
  • 2 handjes peterselie grof gehakt
  • 6 eetl chiliflakes
  • Zout
  • Citroensap
    Bulgur overgieten met het kokend water en 15 minuten laten staan. Ui aanfruiten in de olijfolie,tomaten puree en turkse peperpuree kort meefruiten. Zodra dit klaar is alles toevoegen bij de bulgur.
    Tevens de paprika, chiliflakes, peterselie en komkommer toevoegen. Op smaak brengen met zout en citroensap
Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Hoofdgerecht, Latinos. Bookmark the permalink.