Monthly Archives: februari 2019

Steak tartaar met crostini en truffelsaus

1 kg tartaar 100 gr  augurk 100 gr kappertjes 1 bos krulpeterselie 150 gr sjalot mosterd ketchup olijfolie p+z Alles snipperen en fijn snijden. vlees klein snijden dat je een mooie fijne  stuctuur hebt. Alles toevoegen en op smaak brengen. … Continue reading

Posted in Prix de Rome, Voorgerecht | Comments Off on Steak tartaar met crostini en truffelsaus

Zeebaars met scheermes en scheermessaus

Zeebaarsfile schoonmaken en in 2 delen snijden, om te voorkomen dat hij gaat krullen de huid een paar keer insnijden. Krokant bakken. Bij opdienen in de steamer 180 graden ca 2-3 minuten Bieslookmayonaise 2 bosui 500 ml zonnebloemolie 100 gr … Continue reading

Posted in Prix de Rome, Tussengerecht | Leave a comment

Anjou duif met sjalottensaus, pastinaak en bloedworst

sjalottensaus: 500 gr sjalotten 1 fles rode port 1 kaneel stok 2 st laurierblad 2 st jeneverbes 2 st kruidnagel 500 ml jus de veau sjalotten fijn snipperen en deze aanfruiten erna afblussen met rode port. Voeg alle specerijen toe … Continue reading

Posted in Hoofdgerecht, Prix de Rome | Leave a comment

Tiramisu met mascarpone

tiramisu: 250 gr eiwit 250 gr eigeel 300 gr kristalsuiker (2x 150 gr) 1 kg mascarpone amaretto Tia Maria Klop de mascarpone los met de Amaretto en Tia Maria erbij dit doe je op smaak toevoegen. Zet een pan.met water … Continue reading

Posted in Dessert, Prix de Rome | Leave a comment