Monthly Archives: mei 2023

Tartaar van zalm met wasabi, sushirijst

INGREDIËNTEN 300 gr. zalm in fijne blokes gesneden – 1 sjalotje – olijfolie – 1 limoen – furikake – kizami wasabi – wasabimayonaise – peper & zout – lenteui Snipper de sjalot fijn en voeg deze bij de zalm. Voeg … Continue reading

Posted in Le Trois Seaux, Voorgerecht | Comments Off on Tartaar van zalm met wasabi, sushirijst

Zeewolf en gegrilde gamba met asperge, zilte groenten en jus van schaaldieren

INGREDIËNTEN 400 gr zeewolf – 4 gambas – 16 asperges – lamsoren – zeekraal – jus van schaaldieren – boter -oljfolie, peper&zout Schil de asperges, voeg de schillen met zout aan water en kook deze 15 minuten. verwijder de schillen … Continue reading

Posted in Hoofdgerecht, Le Trois Seaux | Comments Off on Zeewolf en gegrilde gamba met asperge, zilte groenten en jus van schaaldieren

Coquilles met citroen-tijmbearnaise

INGREDIËNTEN 12 Coquilles – 600 ml Witte wijnazijn- sap en schil 2 onbespoten citroenen – 1 eetl. zwarte peperkorrels – 2 eierdooiers – 135 gr.  Boter – 12 takjes tijm Bereiding Doe voor de citroen-tijmgastrique de witte wijazijn, sap en … Continue reading

Posted in Le Trois Seaux, Tussengerecht | Comments Off on Coquilles met citroen-tijmbearnaise

Sinaasappel met grand Marnier Sabayon

INGREDIËNTEN sap van 2 sinaasappels – 4 eidooiers – Grand Marnier – suiker Scheid bij 4 eieren het eigeel van het eiwit.  Doe het eigeel in een kom.  Zet deze op een middelmatig hoog vuur. Neem 1 eierdopje (halve eierschaal … Continue reading

Posted in Dessert, Le Trois Seaux | Comments Off on Sinaasappel met grand Marnier Sabayon

BBQ Plancha Grill recepten voorgerechtjes

Iberico vingers inwrijven met peper en zout wat rozemarijn en tijm, garen op de bbq eventueel op het laatste lakeren met wat soja, klein snijden in ca 3 cm en serveren als amuse. Gamba’s Gamba’s marineren met sambal, soja, bosui, … Continue reading

Posted in Sjalotte, Voorgerecht | Comments Off on BBQ Plancha Grill recepten voorgerechtjes