Monthly Archives: september 2010

Hertenrug met van boschampignons, stoofappel en amandelkroket

4pers 500 gr herten rug 250 gr jus de veau 1 takje tijm 250 cc room 200gr bos champignons Bak de hertenrug op hoog vuur mooi bruin. Leg het vlees op een plaatje en laat het verder garen in een … Continue reading

Posted in Geen categorie | Leave a comment

Gegrilde zalm op een salade van tonijn met in ganzen vet gegaarde aardappels aangemaakt met tomaat pommedori en fijn gesneden bieslook. Met een crostini met rucola, frisee, een jus van pommedori tomaat en knoflook.

Ingrediënten Stukje zalm Bruniose gesneden nicola aardappel, Ganzen vet Pommedori tomaten, Blik tomaat pelati Rucola, Frisee, Knoflook, 3 teentjes, 1 in grove stukken, 2 fijngesneden  Basilicum, Bieslook, Brioche brood, Peper en zout Aardappels Schil de aardappels en snij deze in brunoise. … Continue reading

Posted in Frans, Tussengerecht, Voorgerecht | Leave a comment

Ravioli’s gevuld met scampi’s

Voor 8 personen Ingrediënten 500 gr pasta meel 5 eieren zout 200 gram gepelde scampi’s (alleen het vlees) 125 gram gebakken scampi’s 2 eiwitten 50 gr witbrood geweekt in melk zonder korst l dl room 1 el verse gehakte dille … Continue reading

Posted in Hoofdgerecht, Italiaans, Tussengerecht, Voorgerecht | Leave a comment

Mango soufflé met yoghurtijs en granaatappel

500 gr mangocoulis 30 gr maizena 2 dooiers 50 gr suiker 220  gr melk 22 gr maizena half vanille stokje 400 gr eiwit 120 gr suiker 500 gr boeren yoghurt 1 citroen sap 175 gr suiker 2 granaatappels Beetje rode … Continue reading

Posted in Dessert, Frans | Leave a comment

Gepocheerde vijgen met sabayon

Gepocheerde vijgen 1 fles rode wijn 1 vanille stokje, gehalveerd 300 gr. suiker 4 stuks steranijs 2 kaneel stokjes 1 ½ vijg per persoon, gehalveerd Bovenstaande ingredienten mengen. Geheel ongeveer 20 minuten op laag vuur laten trekken en daarna de … Continue reading

Posted in Dessert, Frans | Leave a comment

Patate al forno

2 kg la ratte aardappelen 1 bos rozemarijn 1 bos salie 1 bos oregano 2 bollen knoflook, horizontaal gehalveerd olijfolie zout De la ratte aardappels halveren en 5 minuten voorkoken. Dan samen met de resterende ingrediënten in een ovenschaal op … Continue reading

Posted in Frans, Geen categorie | Leave a comment

Gebakken hert met een jus van cardemom

Jus de Veau 2 kg kalfsbotten 2 kg gevogelte karkassen ½ kg mirepoix (blokjes wortel, prei, knolselderij en ui) 1 bol knoflook 1 klein blikje tomatenpuree Alles in een passende pan doen en vullen met koud water totdat alles onder … Continue reading

Posted in Frans, Hoofdgerecht, Italiaans | Leave a comment

Salade met gecarameliseerde scampi’s

Dressing aceto balsamico bianco 1 deel aceto balsamico bianco 2 delen olijfolie peper zout Geheel goed mengen en afproeven.  Mojo Rojo 3 tomaten 3 paprika’s 3 rode chilipepers 2 theelepels kummel 1 theelepel paprikapoeder 1 ½ dl. natuur azijn 3 … Continue reading

Posted in Frans, Hoofdgerecht, Italiaans, Tussengerecht, Voorgerecht | Leave a comment

Risotto sepia

Risotto 1 gesnipperd sjalotje 100 gr. risotto rijst olijfolie 400 ml. gevogelte fond 1 zakje inktvis inkt boter zout en peper Het sjalotje aanzweten in de olijfolie en risotto rijst toevoegen. De inktvis inkt in de gevogelte fond oplossen. Dan … Continue reading

Posted in Frans, Grieks, Hoofdgerecht, Italiaans, Voorgerecht | Leave a comment

Tartufo

– ½ liter ongezoete  room – 225 gr pure chocolade – cacao poeder smelt de chocolade au bain marie. Klop de room tot vla dikte en meng met de iets afgekoelde chocolade en stort in een vorm. Laat ongeveer 2 … Continue reading

Posted in Dessert, Italiaans | Leave a comment