Ravioli’s gevuld met scampi’s

Voor 8 personen

Ingrediënten

  • 500 gr pasta meel
  • 5 eieren
  • zout
  • 200 gram gepelde scampi’s (alleen het vlees)
  • 125 gram gebakken scampi’s
  • 2 eiwitten
  • 50 gr witbrood geweekt in melk zonder korst
  • l dl room
  • 1 el verse gehakte dille
  • zout en witte peper
  • sla naar keuze (baby spinazie, rucola etc)
  • Dressing (olijfolie, balsamico, peter en zout)

Maak een deeg van het meel, eieren en zout. Kneed dit goed en laat het deeg l uurtje rusten.

Zorg ervoor dat onderstaande ingrediënten goed koud zijn. 200 gr scampi vlees in stukjes snijden, met peper en zout bestrooien en in keuken machine fijn cutteren, samen met het geweekte brood. Beetje bij beetje eiwit en de room toevoegen.

Nu de rest van de scampi’s in olijfolie met wat knoflook snel aan bakken, in kleine stukjes snijden, af laten koelen en daarna door farce verwerken, samen met de gehakte dille.

Rol het deeg uit mbv de pasta machine.
Leg een grote plak deeg op de werkbank, leg nu mbv een theelepel kleine hoopjes scampi massa op het deeg. . Bestrijk het deeg erom heen met eigeel of water. Leg nu een nieuwe plak pastadeeg erboven op. Duw de lucht eruit, druk aan met een kleinen uitsteek ring, steek
vervolgens uit met een wat grotere ring. Druk nogmaals de lucht eruit, druk het randje met een vork aan.

Kook tenslotte in zacht kokend water met een snufje zout.

Maak de sla aan met de dressing.
Leg een hoopje midden op hetbord en verdeel de ravioli’s er om heen. Bedruppel de ravioli’s ook nog wat met de dressing.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Hoofdgerecht, Italiaans, Tussengerecht, Voorgerecht. Bookmark the permalink.