Monthly Archives: april 2016

Pastrami van kalf met gemarineerde anijszwammen, truffel crème en Parmezaanse kaas

Ingrediënten Kalfszijlende Zeezout Tijm / rozemarijn Peper Anijszwammen (doormidden gesneden) 2 dl olijfolie 1 dl sushi azijn 1 dl notenolie 1 tl mosterd 1 tl honing fijngesneden sjalot 1 el truffelsalsa 3 el mayonaise Parmezaanse kaas schilfers Cresse soorten Peper … Continue reading

Posted in Italiaans, Sofa, Voorgerecht | Leave a comment

Gegrilde doradefilet met antiboise van paprika, tomaat, courgette en olijven, artisjokken, bulgar en kruidenolie

Ingrediënten 10 stuks doradefilets rode paprika 1 groene courgette 40 stuks trostomaatjes (los) zwarte olijven 3 artisjokken olijfolie sushi azijn aardappelzetmeel fijngesneden knoflook fijngesneden sjalot 6 dl vis fond 250 gram bulgar dragon limoen (schil / sap) kervel olijfolie peper … Continue reading

Posted in Frans, Hoofdgerecht, Sofa, Tussengerecht | Leave a comment

Gegrilde ossenhaas met tarte tatin van witlof, rode ui en een saus van blauwschimmelkaas en een pepersaus

Ingrediënten Bladerdeeg Witlof 200 gram suiker 4 sjalotten 2 dl rode wijn seshuan peper jus de veau crème fraîche 100 ml melk 100 ml room 125 ml eidooier 50 gr blauwschimmelkaas 250 gr ossenhaas 2 rode uien bieslook peper en … Continue reading

Posted in Frans, Hoofdgerecht, Sofa | Leave a comment

Warm chocolade taartje met sabayon van Kriekbier en vanille ijs

Ingrediënten Chocolade moelleux Bittere chocolade Boter Eieren Suiker Bloem Kriekbier sabayon 1 flesje Kriekbier eidooier suiker geslagen room vanille Vanille ijs Bereidingswijze Chocolade moelleux: Smelt de boter en los hier de chocolade in op. Klop de eieren met de suiker … Continue reading

Posted in Dessert, Sofa | Leave a comment