Author Archives: Cor Pauwels

Tonijn tartaar – acevichado saus – cassave cracker

Tonijn in mooie blokjes snijden en aanmaken met olijfolie, peper en zout. Acevichado saus:

Posted in Latinos, Voorgerecht | Comments Off on Tonijn tartaar – acevichado saus – cassave cracker

Hamachi crudo – komkommer bouillon – gefrituurde sjalot – avocado

Hamachi fileren. De lendes in mooie dunnen plakken snijden om rauw te serveren. Komkommer bouillon: Avocado:Avocado goed prakken met een vork en op smaak brengen met zout.Kohlrabi:Julienne snijden en op zoetzuur zetten

Posted in Latinos, Voorgerecht | Comments Off on Hamachi crudo – komkommer bouillon – gefrituurde sjalot – avocado

Zarzuela (Spaanse vissoep) – parmezaan bolletjes

Albondigas saus (basis voor vissoep) Serveren: gewenste vis garen in de soep, parmezaan bolletjes frituren tot goudbruin

Posted in Latinos, Spaans, Tussengerecht, Voorgerecht | Comments Off on Zarzuela (Spaanse vissoep) – parmezaan bolletjes

Lamsbout – eigen jus – bulgursalade

ingrediënten

Posted in Hoofdgerecht, Latinos | Comments Off on Lamsbout – eigen jus – bulgursalade

Zeebaars Peruaanse stijl – sudado saus

Zeebaars op de huid insmeren met een mengsel van olijfolie en aji amarillo. Garen in de oven tot de gewenste garing. Huid afgrillen onder de broiler of met de brander. Ingrediënten Sudado saus (voor 20 liter)

Posted in Hoofdgerecht, Latinos | Comments Off on Zeebaars Peruaanse stijl – sudado saus

Baskische ‘burnt’ cheesecake

Ingrediënten

Posted in Dessert, Latinos | Comments Off on Baskische ‘burnt’ cheesecake

Caviar Latinos

Posted in Dessert, Latinos | Comments Off on Caviar Latinos

Kreeft gerecht

Rouleau van Kreeft Court-bouillon: Is voor 10 liter Maak de groenten schoon en snijd ze fijn. Niet in grove stukken zoals bij de klassieke bouillons want die staan heel lang op. Fijn is hier beter omdat je zo sneller de … Continue reading

Posted in Mes Amis, Tussengerecht | Comments Off on Kreeft gerecht

Mechelse Koekoek met Dragon

Snijd 500 gram koekoek in kleine blokjes en vries licht aan. Halveer de overige koekoek horizontaal en leg tussen blaadjes slagersfolie. Sla met de vleeshamer de filet tot een 0,5 cm dikte. Mak de werkbank licht vochtig en rol 5 … Continue reading

Posted in Mes Amis, Tussengerecht | Comments Off on Mechelse Koekoek met Dragon

Foie Gras met banaan, knoflookcreme en chips van banaan

Bananen zwarte boon en knoflook creme Haal de bananen uit de schil. Leg ze op een ovenplaatje bekleed met bakpapier en marineer ze met de zwarte boon pasta. Rooster de bananen 20 minuten in de oven op 180 graden. Draai … Continue reading

Posted in Mes Amis, Tussengerecht | Comments Off on Foie Gras met banaan, knoflookcreme en chips van banaan