Author Archives: Cor Pauwels

Tartaar van vis met nori, sushi rijst en sesam

Tartaar van vis (Makreel of anders) : Maak de vis schoon, ontvlies en snij in tartaar. Maak aan met de fijngesneden sjalot, rode peper, koriander en munt Breng op smaak met druppeltje sesam olie, sojasaus, peper en zout  Leg de … Continue reading

Posted in Het Gerecht, Voorgerecht | Comments Off on Tartaar van vis met nori, sushi rijst en sesam

Pompoentaartje met paddenstoelen en miso saus

Pompoentaartje 10p: Verwarm de oven voor op 200 gr. Prik de schil van de pompoen in met een mes, snij in de lengte richting middendoor en pof de pompoen in de warme oven totdat hij helemaal zacht is. (ca. 60 … Continue reading

Posted in Het Gerecht, Tussengerecht | Comments Off on Pompoentaartje met paddenstoelen en miso saus

Hert (10p)met sjalottensaus, gegrilde little jam, polenta en schorseneer

Polenta: Stoof de sjalot aan in de olie en  blus af met de bouillon en de melk.    voeg er de boter en het zout bij. Giet de massa in de thermomix en breng    tot 100 graden. Voeg er de … Continue reading

Posted in Het Gerecht, Hoofdgerecht | Comments Off on Hert (10p)met sjalottensaus, gegrilde little jam, polenta en schorseneer

Stroopwafel met pompoen cheese-cake, gepocheerde peer en mousse van advocaat

Pompoen(cake): Voeg de suiker en de pompoensiroop toe. Voeg een voor een de eieren en de dooiers toe. Spatel als laatste de puree erdoor. Giet de massa in ingevette bakplaat en dek strak af met plastiek folie. Stoom de cheese … Continue reading

Posted in Dessert, Het Gerecht | Comments Off on Stroopwafel met pompoen cheese-cake, gepocheerde peer en mousse van advocaat

Friandise : financiers koekje met appel parel (1)

Smelt de boter op zacht vuur, niet heet laten worden. Meng de bloem,                                             poedersuiker en amandelpoeder. Roer het eiwit erdoor en voeg de boter toe. Vul gewenste mallen en duw er een appelparel in. Bak af op 180 graden … Continue reading

Posted in Friandises, Het Gerecht | Comments Off on Friandise : financiers koekje met appel parel (1)

Friandise vanille-miso truffe bonbon (2)

Breng de room, glucose, kruidnagel en kaneel aan de kook. Laat de room infuseren en breng terug aan de kook, zeef de room boven de chocolade (Ca 400 gr) en roer alles goed door. Laat afkoelen en maak balletjes. Vries … Continue reading

Posted in Friandises, Het Gerecht | Comments Off on Friandise vanille-miso truffe bonbon (2)

Gepocheerde oester met komkommerballetjes en zuring

Oester 10 seconden pocheren in zoutwater en open steken. Oesterbaard verwijderen en laten staan voor de opmaak. Komkommer balletjes uitsteken (rond ca 8 mm) en in zoetzuur leggen ( 200 azijn met 100 water en 100 suiker opkoken) Overblijfsels Komkommers … Continue reading

Posted in Amuse, Frunk | Comments Off on Gepocheerde oester met komkommerballetjes en zuring

Zeebaars met mosterdzaad en koolrabi

Zeebaars fileren en licht pekelen, tartaar snijden van buikwand en van de rest kleine stukjes voor het bakken/afbranden. Geitenkaas kruimelen, Sjalotje snipperen. Koolrabi plakken snijden (ca 0,5 mm) op snijmachine en uitsteken. Inleggen in zoet zuur.  Daarna op de rondjes … Continue reading

Posted in Frunk, Tussengerecht, Voorgerecht | Comments Off on Zeebaars met mosterdzaad en koolrabi

Reerugtartaar met rode biet

Reerug uitsnijden.  Ree ontvliezen en oprollen in folie. Ree tartaar snijden van overblijfsels. Bietenvellen (kant en klaar) snijden en oprollen en 4 min afbakken op 120 graden in de oven, daarna opvullen met de even opgebakken reetartaar Bieten koken en … Continue reading

Posted in Frunk, Hoofdgerecht | Comments Off on Reerugtartaar met rode biet

Dragon Yogurt ijs met cointreau en mascarpone

Bessen opkoken met wat cointreau en afblussen. Blauwe bes mousse100gr melk10gr suiker20gr bloem25gr eidooierGaren 25gr citroensap200gr blauwe bessen coulli50gr crème cassis125gr kwark100gr yoghurtEelt yuzu sap6bl gelantine 225gr lobbige room samen roeren hangend oplossen laten stuiven. – Dragon yoghurt ijs1lt yoghurt250gr … Continue reading

Posted in Dessert, Frunk | Comments Off on Dragon Yogurt ijs met cointreau en mascarpone