Author Archives: Cor Pauwels

Steak tartaar/gefrituurde tempe/gepocheerd kwartelei/myoga/japanse mayonaise

recept volgt

Posted in Amuse, Rura Roermond | Comments Off on Steak tartaar/gefrituurde tempe/gepocheerd kwartelei/myoga/japanse mayonaise

Rilette van gerookte makreel/gelei komkommer/rettich/gepekelde red Meat radijs

Recept volgt

Posted in Rura Roermond, Voorgerecht | Comments Off on Rilette van gerookte makreel/gelei komkommer/rettich/gepekelde red Meat radijs

Buikspek/langoustine/garam masala saus en wortel

Recept volgt

Posted in Hoofdgerecht, Rura Roermond | Comments Off on Buikspek/langoustine/garam masala saus en wortel

Pompoen cremeux/hangop/dadel/karamel ijs/gepofte pompoen

Recept Volgt

Posted in Dessert, Rura Roermond | Comments Off on Pompoen cremeux/hangop/dadel/karamel ijs/gepofte pompoen

Marshmallow met gin tonic

Recept volgt

Posted in Friandises, Rura Roermond | Comments Off on Marshmallow met gin tonic

Amuses: Picalilly bonbon, Bloemkool mousse, Mimolette bitterbal

Piccalilly bonbon Bereiding: doe alles samen in de thermomix, 80 graden stand 6, 15 min. Schenk dit in kleine bolvormpjes en zet in de vriezer voor minimaal 3 uur. Pak een halve pot wasabi erwtjes en doe deze in de … Continue reading

Posted in Amuse, Holsterhof | Comments Off on Amuses: Picalilly bonbon, Bloemkool mousse, Mimolette bitterbal

Corvina met Dashi en nori

Dashi bouillon Breng het water met de kombu aan de kook en schuim vervolgens af. Doe de bonito vlokken er vervolgens bij en laat trekken op laag vuur voor één uur. Zeef de bouillon uit en doe vervolgens alle overige … Continue reading

Posted in Holsterhof, Voorgerecht | Comments Off on Corvina met Dashi en nori

Runderlende met spitskool en gerookt aardappelschuim

Short rib & runderlende Zet de Röner op 85graden Bak de short-rib aan beide kanten. Bestrooi met kleurzout, doe in een kookzak en vacuümeer. Leg de zak in de röner als deze 85graden is voor 12uur Maak van het eindproduct … Continue reading

Posted in Holsterhof, Hoofdgerecht | Comments Off on Runderlende met spitskool en gerookt aardappelschuim

Mangocremeux en pandanijs met kokossaus en krokante chocolade

Pandan ijs Thermomix: 80graden, stand 4 1min daarna 12min stand 6, 80 graden Doe in ijspotten en zet voor 24 uur in de vriezer. (daarna draaien in de rowzer) Draai dit ijs op als de voorgerechten afgemaakt worden! Mango cremeux … Continue reading

Posted in Dessert, Holsterhof | Comments Off on Mangocremeux en pandanijs met kokossaus en krokante chocolade

Slakken met kervel-Sabayon gegratineerd

Ingrediënten: 3 slakken per persoon (30 stuks)200 gram kruidenboter½ bos kervel2 dl. kippenbouillon4 ei dooierspeper en zout Bereidingswijze: Slakken in de boter opzetten en laten trekken.Kervel fijn snijden en opzetten met de bouillon, fijn blenderen en zeven, opkloppen met de … Continue reading

Posted in Amuse, Manjefiek | Comments Off on Slakken met kervel-Sabayon gegratineerd