Author Archives: Cor Pauwels

Inktvis met tomaat

12-15 vastkokende aardappelenzout peper2 takjes rozemarijn en 2 takjes tijm3 teentjes knoflook waarvan 2 in schil en 1 fijn100ml olijfolie+ beetje om te bakken2eetl cabernet sauvignonazijn2eetl. Chardonnay azijn2 verse tomaten ontveld½ zoete ui4-6 kleine pijlstaartinktvisjes, schoongemaaktpeper uit de molen, fleur … Continue reading

Posted in Le Trois Seaux, Voorgerecht | Comments Off on Inktvis met tomaat

Rode mulfilet, ratatouille en basilicumolie

4 Personen 4 mulfilet½ courgette, fijne brunoise½ aubergine, fijne brunoise½ ui, fijne brunoise½ rode paprika, fijne brunoise1 knoflookteen gepeld en fijn gehakt1bos basilicum2dl olijfoliepeper zout Haal de basilicumblaadjes van de steel en houd 12 blaadjes apart. Blancheer de basilicumblaadjes en … Continue reading

Posted in Le Trois Seaux, Tussengerecht | Comments Off on Rode mulfilet, ratatouille en basilicumolie

Tarbot a al plancha

Ingrediënten vis (2 personen): Tarbot van 800-1000 g25 ml olijfolie25 ml water25 ml dragonazijn Bereidingswijze: Maak een vinaigrette van de olijfolie, azijn, water en een snuf zout. Besprenkel de tarbot aan beide kanten met de vinaigrette en grill deze vervolgens … Continue reading

Posted in Hoofdgerecht, Le Trois Seaux | Comments Off on Tarbot a al plancha

Verbrande baskische cheesecake

Ingrediënten Boter voor de vorm800 g zachte kaas225 g basterdsuiker2 el bloem200 g zure room4 middelgrote eieren2 theel vanillesuiker Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 240 °C/220 °C hetelucht en zorg dat er voldoende ruimte is boven de middelste plank. … Continue reading

Posted in Dessert, Le Trois Seaux | Comments Off on Verbrande baskische cheesecake

Zalmrillette met tomatendressing

Ingrediënten Olijfolie verwarmen tot 70 graden celcius, sjalotjes aanfruiten en de kurkuma toevoegen. Vervolgens de zalm erin leggen en op middel hoog vuur medium garen. Uit de olie halen en laten uitlekken. Bewaar de olie en maak met een vork … Continue reading

Posted in Vogelmolen, Voorgerecht | Comments Off on Zalmrillette met tomatendressing

Rundertartaar met gepocheerd ei en bieslooksaus

Ingredienten Rundertartaar In de olijfolie de sjalot fruiten. De kerriepoeder toevoegen en afkoelen. Vervolgens het vlees heel fijn snijden en mengen samen met de mosterd, tomatenketchup en sjalot en op smaak brengen met een beetje zout en versgemalen peper. Gepocheerd … Continue reading

Posted in Vogelmolen, Voorgerecht | Comments Off on Rundertartaar met gepocheerd ei en bieslooksaus

Franse vissoep

Ingredienten: Ui met de knoflook aanfruiten, de prei meestoven, vervolgens tomatenpuree toevoegen en als laatste de fond en het geheel aan de kook brengen. Licht afbinden met de tapioca. Garnituur uit de soep zeven en verdelen over de soepkoppen. De … Continue reading

Posted in Tussengerecht, Vogelmolen | Comments Off on Franse vissoep

Kaneelijs met appelcrumble

Ingrediënten Kaneelijs De eieren met de eidooiers, suiker en kaneel au bain-marie opkloppen en daarna in de machine wit kloppen. Slagroom lobbig kloppen. Spatel onder de eiermassa en in de machine tot ijs verwerken. Ingredienten Appelcrumble Appels schillen en in … Continue reading

Posted in Dessert, Vogelmolen | Comments Off on Kaneelijs met appelcrumble

Gegrilde tonijn met soja en groene kruidensaus

Gegrilde tonijn met soja en groene kruidensaus Tonijn peper en zouten en in de olie leggen. Van 2 kanten grillen en vlak voor het serveren in een voorverwarmde oven van 200 graden celcius ca 8 min garen en meteen serveren. … Continue reading

Posted in Tussengerecht, Vogelmolen | Comments Off on Gegrilde tonijn met soja en groene kruidensaus

Kalfshaas Wellington

Kalfshaas Wellington  Kalfshaas schoonmaken, ketting van de kalfshaas peesvrij en vetvrij maken zodat je puur vlees over houd. Met beetje peper/zout en eiwit tot farce verwerken. De kalfshaas hiermee inwrijven en het vlees in gelijkmatig model brengen. Kipfilet cutteren en … Continue reading

Posted in Hoofdgerecht, Vogelmolen | Comments Off on Kalfshaas Wellington