Author Archives: Cor Pauwels

Aardbei, rabarber in botermelk, karnemelk sorbet

Aarbeibouillon: aardbeien in zeef hangen boven een pan met kokend water en volledig afdekken. De pan laten trekken op laag vuur, het vocht en de smaak van de aarbeien trekt er nu uit. Rabarbercompote: Rabarber in zijn geheel garen in … Continue reading

Posted in Dessert, Rura Roermond | Comments Off on Aardbei, rabarber in botermelk, karnemelk sorbet

Kalf met asperge, doperwten, tuinbonen en lamsoor

Kalf schoonmaken en vliezen, Kalf inrollen. Garen in Roner/stoomoven tot 52 graden kerntemperatuur. Daarna aanbakken. Doperwten doppen. Tuinbonen doppen, asperges schoonmaken Lamsoor plukken. Morilles snijden: Borstel morilles, verwijder het einde van de steel, snijd ze door (de grote in 3-en), … Continue reading

Posted in Hoofdgerecht, Rura Roermond | Comments Off on Kalf met asperge, doperwten, tuinbonen en lamsoor

Sashimi van Makreel met radijs pepesan

Makreel fileren 3 stuks, 2 stuks pekelen met 150gr suiker en 150 gr zout en limoenrasp dit minimaal 20 minuten pekelen en dan afspoelen. Meat radisch. 3 grote makrelen schoongemaakt ca 500 gr vis. Pepesan Ingrediënten : Maken van Boemboe, … Continue reading

Posted in Rura Roermond, Voorgerecht | Comments Off on Sashimi van Makreel met radijs pepesan

Amuse Creme van witte bonen met antiboise van tomaat/schuim van parmezaan/stikstof rotsen van tomaat

Tomaat rots: Tomaten water (ingevroren en gezeefde tomaten) Met olijfolie en zout, sushi, azijn opmonteren met staafmixer. Dit in kidde doen met stikstof gas erop. Dan in een Thermo bak met stikstof spuiten en eruit halen. Witte bonen creme: 1 … Continue reading

Posted in Amuse, Rura Roermond | Comments Off on Amuse Creme van witte bonen met antiboise van tomaat/schuim van parmezaan/stikstof rotsen van tomaat

Dimsum met eendenbout en oosterse preibouillon

Dimsum Zet de oven aan op 120graden. Bak de eendenbouten aan en doe ze naast elkaar in een ovenbak en giet het ganzenvet erbij tot ze onderstaan. Doe de bak in de oven voor 2,5/3uur tot de bouten helemaal gaar … Continue reading

Posted in Amuse, Holsterhof | Comments Off on Dimsum met eendenbout en oosterse preibouillon

Rode biet meringue met gerookte forel en Katsu curry crème

Rode biet meringue Sap de rode bieten door een sapcentrifuge en breng aan de kook (let op kookt snel over!) Passeer het sap door een passeerdoek en laat het helemaal afkoelen. Wanneer dit goed koud is doe je dit in … Continue reading

Posted in Amuse, Holsterhof | Comments Off on Rode biet meringue met gerookte forel en Katsu curry crème

Corvina/Tomaat/Sambai

Corvina Snij de filets los langs de graad af en ontdoe hem van het vel. Snij mooie blokjes van 1,5 bij 1,5cm van de filet en maak ze aan met wat limoen rasp, olijfolie en zout. Tomaten Salade Zet een … Continue reading

Posted in Holsterhof, Voorgerecht | Comments Off on Corvina/Tomaat/Sambai

Piepkuiken ballotine, aardappelkroketjes, eekhoorntjesbrood schuim

Piepkuiken Been de piepkuikens uit (vraag Kaj om te helpen) Bedek een werkbank met dubbel plastickleeffolie en snij per ballotine 3 plakken spek af. Leg de eerste filet erop en spuit wat farce op het vlees. Bestrooi het geheel met … Continue reading

Posted in Holsterhof, Hoofdgerecht | Comments Off on Piepkuiken ballotine, aardappelkroketjes, eekhoorntjesbrood schuim

Dessert: koffie, Crème suisse, baily’s

Crème suisse Stort het mengsel op een ijzerplaatje en laat afgedekt afkoelen in de koelkast. Wanneer het mengsel afgekoeld is roer je het door tot een gladde massa en spatel de geslagen room erdoor. Spuit de crème suisse in de … Continue reading

Posted in Dessert, Holsterhof | Comments Off on Dessert: koffie, Crème suisse, baily’s

Gepaneerde oesters in schelp

Ingrediënten  Bereiding Maak de oesters voorzichtig open en haal ze uit de schelp. Meng het tempura meel met de eieren en voeg een beetje water toe tot dat het beslag dik is. Dompel de oesters in het beslag en wentel … Continue reading

Posted in Amuse, Nieuw Ehrenstein | Comments Off on Gepaneerde oesters in schelp