Author Archives: Cor Pauwels

Kreeft gerecht

Rouleau van Kreeft Court-bouillon: Is voor 10 liter Maak de groenten schoon en snijd ze fijn. Niet in grove stukken zoals bij de klassieke bouillons want die staan heel lang op. Fijn is hier beter omdat je zo sneller de … Continue reading

Posted in Mes Amis, Tussengerecht | Comments Off on Kreeft gerecht

Mechelse Koekoek met Dragon

Snijd 500 gram koekoek in kleine blokjes en vries licht aan. Halveer de overige koekoek horizontaal en leg tussen blaadjes slagersfolie. Sla met de vleeshamer de filet tot een 0,5 cm dikte. Mak de werkbank licht vochtig en rol 5 … Continue reading

Posted in Mes Amis, Tussengerecht | Comments Off on Mechelse Koekoek met Dragon

Foie Gras met banaan, knoflookcreme en chips van banaan

Bananen zwarte boon en knoflook creme Haal de bananen uit de schil. Leg ze op een ovenplaatje bekleed met bakpapier en marineer ze met de zwarte boon pasta. Rooster de bananen 20 minuten in de oven op 180 graden. Draai … Continue reading

Posted in Mes Amis, Tussengerecht | Comments Off on Foie Gras met banaan, knoflookcreme en chips van banaan

Witte Chocolade Dessert met koffie perfait en manderijnen gel

Suiker, eidooier en melk verwarmen in thermomix stand 3 10 minuten 80 graden. In de warme massa de gelatine oplossen vervolgens op chocolade gieten en gladroeren. De room lobbig opslaan, chocolade mengsel door de room spatelen. Afvullen in mallen tot … Continue reading

Posted in Dessert, Mes Amis | Comments Off on Witte Chocolade Dessert met koffie perfait en manderijnen gel

Yellow Fin Tonijn met Tuille van Sesam en Crumble van Wakame

Ingredienten: Werkwijze: Gelei van Ponzu Meng alle ingredienten en breng deze aan de kook. Giet deze door een fijne zeef op een zwarte spikkelplaat en laat dit afkoelen. Uitsteken in de gewenste vorm. Crème van Rucola Blend de rucola samen … Continue reading

Posted in Mes Amis, Voorgerecht | Comments Off on Yellow Fin Tonijn met Tuille van Sesam en Crumble van Wakame

Paddenstoeltruffel kroket

Ingrediëntenlijst Stap 6/ Frituur de kroketten in 3 minuten goudbruin. Doe er niet meer dan 5 tegelijk en bak ze op 180 graden

Posted in Amuse, De kleine Graaf Mathijs | Comments Off on Paddenstoeltruffel kroket

Oester met gebrande bearnaisesaus

Oesters bearnaise

Posted in Amuse, De kleine Graaf Mathijs | Comments Off on Oester met gebrande bearnaisesaus

Gemarineerde zalm in rode biet, couscous en sla

De voorbereiding van dit gerecht begint al een dag van tevoren, wat het ideaal maakt voor als je niet te veel tijd in de keuken wilt doorbrengen op de dag zelf. De zalm wordt gemarineerd in een mengsel van geraspte … Continue reading

Posted in De kleine Graaf Mathijs, Voorgerecht | Comments Off on Gemarineerde zalm in rode biet, couscous en sla

Vissoep met bladerdeegdeksel a la paul Bocusse

Visbouillon Ingrediënten: 4 pers Zet de soepkommen in een voorverwarmde over op 200 graden, laat deze 10-15 minuten opwarmen. De soep is te serveren als de bladerdeeg goudgeel gekleurd is.

Posted in De kleine Graaf Mathijs, Tussengerecht | Comments Off on Vissoep met bladerdeegdeksel a la paul Bocusse

Hazenrug met schorseneren, mouselinne van aardappel en Grandberry compote

Schorseneren Was de schorseneren, schillen met dunschiller, in schuine staafjes snijden en blancheren in water met zout. Room wat melk en gesneden knoflook aan de kook brengen, de geblancheerde schorseneren toevoegen, verder gaar stoven en op smaak brengen met zout … Continue reading

Posted in De kleine Graaf Mathijs, Hoofdgerecht, Mathijs | Comments Off on Hazenrug met schorseneren, mouselinne van aardappel en Grandberry compote