Author Archives: Cor Pauwels

Focacia brood

Ingredienten: 500 gr bloem, 7 gram gist, 325 ml kraanwater (lauw) samen met snuf zout, ca 2 lepels olijfolie. Neem een werkvlak, Giet t water op de bloem met de rest van de ingredienten, eerst lepel gebruiken om te mengen. … Continue reading

Posted in Amuse, Mathijs, Sjalotte | Comments Off on Focacia brood

Moules Sauter op de barbeque

Maak de mosselen goed schoon en spoel ze goed onder stromend water. Snij voor ca. 1 kilo mosselen 2 sjalotten, 3 teentjes knoflook, 1 Tl Rozemarijn, 1 Tl Thijm, 1 dl witte wijn , 50 gram roomboter en 2 draaien … Continue reading

Posted in Amuse, Mathijs, Sjalotte | Comments Off on Moules Sauter op de barbeque

Gegrilde watermeloenlolly’s

Ingredienten: 2 eetlepels honing 2 eetlepels  limoensap 1 theelepel cayennepeper ½ theelepel zout Stokjes 1 watermeloen Snij van de watermeloen plakken van ca. 1,5-2 cm. Verwijder de schil. Smeer eerst de ene zijde in met de honing lemoenmensel. Leg de plakken op … Continue reading

Posted in Amuse, Mathijs | Comments Off on Gegrilde watermeloenlolly’s

Rillete van kabeljauw en bokkepootjes van tonijn en dun gesneden gemarineerde tomaten

Kabeljauw op ca 90 graden garen, wanneer de lamellen uit elkaar vallen is hij gaar. Tijd afhankelijk dikte ca 20 min, rilette aanmaken in een kom met limoenzeste en zelfgemaakte gemaakte mayonaise, op smaak maken met peper en zout Opdienen … Continue reading

Posted in Mathijs, Sjalotte, Voorgerecht | Comments Off on Rillete van kabeljauw en bokkepootjes van tonijn en dun gesneden gemarineerde tomaten

Gebakken zomerhert met risotto van morilles en truffeljus

Zacht gegaard hert Bak het hert kort in een hete pan aan. Smelt wat boter met een teentje knoflook, ui salie, tijm en rozemarijn. Giet deze over het vlees. Stop het vlees ca. 15 minuten op 90 graden in de … Continue reading

Posted in Hoofdgerecht, Mathijs, Sjalotte | Comments Off on Gebakken zomerhert met risotto van morilles en truffeljus

Vanille ijs met chocolade en aarbeien

Vanille ijs Ingredienten: 400 gr volle melk, 200 gr room (40%), 2 vanille stokjes uitgeschraapt, 1 snufje zout, 165 gr kristalsuiker, 3 eierdooiers. Breng de melk met de room, vanillemerg, 11`5 gr suiker en het zout aan de kook. Klop … Continue reading

Posted in Dessert, Mathijs | Comments Off on Vanille ijs met chocolade en aarbeien

Tonijntartaar met rucola en pijnboompitten

4 personen400 gr tonijnfilet2 eetl pijnboompitten2 handvol rucola3 eetl notenoliestuk parmezaanse kaastabascozeezout en peper uit de molen De pijnboompitten kort roosteren in een pan. De rucola wassen en goed drogen. In een mixer de rucola met de pijnboompitten, notenolie en … Continue reading

Posted in Le Trois Seaux, Voorgerecht | Comments Off on Tonijntartaar met rucola en pijnboompitten

Asperges met Coquille

2 kg asperges – 20 gr zout – 20 gr boter Zet de asperges 15 minuten voor het schillen in koud water. Spoel ze onder de kraan en schil ze zorgvuldig. Snijd ongeveer 1,5 cm van de onderkant af. Leg … Continue reading

Posted in Le Trois Seaux, Voorgerecht | Comments Off on Asperges met Coquille

Zeewolf met zeevruchtenrijst

Ingredienten: 6 pers.Flink mespuntje safraan1,5 dl witte wijn1L. bouillon3 eetl olijfolie2 teentjes knoflook1 ui fijn gesnipperd250 gr rijst240 gr blokjes tomaat in blik2 eetl tomatenpureeschil van 1 sinaasappel6 stukken zeewolffilet a 150gr. 18 gepelde grote garnalen Roer de safraan door … Continue reading

Posted in Hoofdgerecht, Le Trois Seaux | Comments Off on Zeewolf met zeevruchtenrijst

Chocolade brownie, gemarineerde aardbeien en roomijs

Ingredienten 160 g boter200 g pure chocolade225 g basterdsuiker3 eieren55 g bloem55 g cacaopoeder100 g witte chocoladeknopen Brownie Verwarm de oven voor op 170ºCSmelt de boter en de pure chocolade apartKlop de suiker en eieren door elkaar. Voeg de gesmolten … Continue reading

Posted in Dessert, Le Trois Seaux | Comments Off on Chocolade brownie, gemarineerde aardbeien en roomijs