Monthly Archives: april 2018

Lenteslaatje met gemarineerde en in de oven gegaarde verse zalm

  Gemarineerde zalm Ingrediënten voor de marinade (10 personen): 1 sinaas (sap en zeste) , sap van 1 citroen, sap van pompelmoes 3 pompelmoezen 1/4 koffielepel sambal oelek 2 el honig , sesamolie, olijfolie , hiermee de marinade saus aanlengen … Continue reading

Posted in De Loteling, Voorgerecht | Comments Off on Lenteslaatje met gemarineerde en in de oven gegaarde verse zalm

Coquelet (Jong Haantje) in een zuiderse rijstschotel

Rijstschotel  (1/2 coquelet  pp)  Ingrediënten 1 of 2  rode en 1 of 2  gele paprika’s, 2 sinaasappels, kippenbouillon, een glas witte wijn, grote ajuin, 1 sjalot, gedroogde tomaten, 150g  chorizoworst, 1/4 Spaans pepertje , olijfolie, 1 el tomatenpuree, paprikapoeder, 3 … Continue reading

Posted in De Loteling, Hoofdgerecht | Leave a comment

Amandel-citroencake, glutenvrij met crème suisse

Ingrediënten: Cake: 1 grote of 2 kleine citroenen, 3 eieren, 125 g suiker, scheut limoncello, 1 kleine el bakpoeder, 125g amandelpoeder, 1 el maïszetmeel Zie voor de ingrediënten van de crème suisse hieronder. Werkwijze: Boen de citroenen goed schoon. Laat … Continue reading

Posted in De Loteling, Dessert | Leave a comment

Amuses van zelfgemarineerde zalm en hammousse op krokantje van rozijnen notenbrood

Gemarineerde zalm met zout en suiker dag van te voren marineren. ca 5% van gewicht van de zalm voor zowel zout als de suiker. Goed inwrijven. Snij de zalm in zo klein mogelijke blokjes en meng met wat bieslook of dille. … Continue reading

Posted in Amuse, Bienvenue Maaseik | Leave a comment

Skrei (kabeljauw) in mediterraans gekruide olie en softshellcrab in kerrietempura, gel van bloody mary en frisse couscous

Laat olijfolie trekken met tijm, knoflook, beetje rozemarijn, korianderzaad, venkelzaad, zeezout en peper. Breng het net tegen de kook aan en zet op de kachel om verder te trekken ca. een half uur. Portioneer de skrei in mooie plakken en … Continue reading

Posted in Bienvenue Maaseik, Voorgerecht | Leave a comment

Grainfed runderribeye gebardeerd met gerookt spek, gepofte knolselderij, jus van cepes en chips van rosevalaardappel

Pof een hele knolselder in de oven gedurende 1.15u op 180C. Daarna snijden in blokjes van ca 15 mm. Snij 1 groot stuk (120gr pp.) van de ribeye, pak deze in met dunne plakken spek en bind op met touw … Continue reading

Posted in Bienvenue Maaseik, Hoofdgerecht | Leave a comment

Met rozemarijn gegrilde ananas, siroop en zestes van snaasappel en cointreau, chocolade spongecake en vanille ijs

maak een ananas schoon en snij in 4 kwarten, het hart eraf en lardeer met wat rozemarijn, gril even en zet even op de kachel om door te laten trekken. maak van 2 sinaasappels zestes en blancheer deze 3x karameliseer … Continue reading

Posted in Bienvenue Maaseik, Dessert | Leave a comment