Rijstschotel (1/2 coquelet pp)
Ingrediënten
- 1 of 2 rode en 1 of 2 gele paprika’s,
- 2 sinaasappels,
- kippenbouillon,
- een glas witte wijn,
- grote ajuin,
- 1 sjalot,
- gedroogde tomaten,
- 150g chorizoworst,
- 1/4 Spaans pepertje ,
- olijfolie,
- 1 el tomatenpuree,
- paprikapoeder,
- 3 teentjes look,
- zwarte olijven,
- 500 g risottorijst of paellarijst)
Bereiding:
De haantjes kruiden met pezo, tandoorikruiden, citroen, tijm, rozemarijn en krokant braden met wat boter en olie ( best niet te gaar) – dwz ca 35 minuten
Sinaasappelzestes maken en fijn kappen, de rest uitpersen in een kom
Paprika’s en ajuin in reepjes snijden
Spaans pepertje fijn hakken, chorizo en gedroogde tomaat in reepjes snijden, olijven in twee of vieren, look fijn hakken
Vanwege de grote hoeveelheid : gebruik twee of drie wokpannen (10 personen) verhit de olijfolie
Wok de paprika’s en ajuin met de chorizo
Laat na enkele minuten de tomatenpuree even meebakken en voeg dan de gedroogde tomaat, de gesnipperde look en olijven toe als laatste de sinaasappel zestes
Neem nu de grootste wokpan , voeg opnieuw 2 el olie bij, verwarm en voeg dan de rijst toe aan de olie
Even opbakken tot het begint te knetteren, blus dan met witte wijn, sinaasappelsap en de kippenbouillon , voeg de groentenwok toe (kruiden met pezo en paprikapoeder) laat gedurende een kleine 10 minuten de rijst de bouillon opnemen,
Doe een braadslede invetten met wat olie, de rijst storten , nog wat bevochtigen, de kip er bovenop draperen en dan het geheel ca ½ uur in de oven ( niet te hoog, 160 à 180 C°)
Regelmatig controleren en eventueel bevochtigen!