Coquelet (Jong Haantje) in een zuiderse rijstschotel

Rijstschotel  (1/2 coquelet  pp) 

Ingrediënten

  • 1 of 2  rode en 1 of 2  gele paprika’s,
  • 2 sinaasappels,
  • kippenbouillon,
  • een glas witte wijn,
  • grote ajuin,
  • 1 sjalot,
  • gedroogde tomaten,
  • 150g  chorizoworst,
  • 1/4 Spaans pepertje ,
  • olijfolie,
  • 1 el tomatenpuree,
  • paprikapoeder,
  • 3 teentjes look,
  • zwarte olijven,
  • 500 g  risottorijst of paellarijst)

Bereiding:

De haantjes kruiden met pezo, tandoorikruiden, citroen, tijm, rozemarijn en krokant braden met wat boter en olie ( best niet te gaar) – dwz ca 35 minuten

Sinaasappelzestes maken en fijn kappen, de rest uitpersen in een kom

Paprika’s en ajuin in reepjes snijden

Spaans pepertje fijn hakken, chorizo en gedroogde tomaat in reepjes snijden, olijven in twee of vieren,  look fijn hakken

Vanwege de grote hoeveelheid : gebruik twee of drie wokpannen (10 personen) verhit de olijfolie

Wok de paprika’s en ajuin met de chorizo

Laat  na enkele minuten de tomatenpuree even meebakken en voeg dan de gedroogde tomaat, de gesnipperde look en olijven toe als laatste de sinaasappel zestes

Neem nu de grootste wokpan , voeg opnieuw 2 el olie bij, verwarm en voeg dan de rijst toe aan de olie

Even opbakken tot het begint te knetteren, blus dan met witte wijn, sinaasappelsap en de kippenbouillon , voeg de groentenwok toe (kruiden met pezo en paprikapoeder) laat gedurende een kleine 10 minuten de  rijst de bouillon opnemen,

Doe een braadslede invetten met wat olie, de rijst storten ,  nog wat bevochtigen,  de kip er bovenop draperen en dan het geheel ca ½ uur in de oven ( niet te hoog, 160 à 180 C°)

Regelmatig controleren en eventueel bevochtigen!

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in De Loteling, Hoofdgerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *