Monthly Archives: november 2019

Limburgse Zure Zult

Traditioneel gerecht van varkenskop. Ingrediënten: 2 kg kinnebakspek 0,750kg ijsbeentjes 1,7 kg spareribs 2,2 kg speenvarkenkop 1,2 kg varkenslever ¾ bol nootmuskaat 15 gram fijn gemalen peper 6 gram foeli garnalen 50 gram zout 700 gram blanke azijn 1 hand … Continue reading

Posted in Amuse, Nieuw Ehrenstein | Leave a comment

Gebakken st Jacobs mosselen van knolselderij

Ingrediënten: 1 knolselderij Olijfolie en grof zeezout 500 gram risotto rijst (wassen) 0,7 liter groenten bouillon 5 kruidnagels 2 laurierbladeren 1 gesnipperde sjalot 150 gram Parmezaanse kaas Groenten bouillon, koksroom, roomboter 20 gram gedroogde bospaddestoelen (weken laten in 50 gram … Continue reading

Posted in Nieuw Ehrenstein, Tussengerecht, Voorgerecht | Leave a comment

Gemarineerde Skrei(schelvis) met tonka bonen mayonaise

Gemarineerde skrei of schelvis Ingrediënten: 30 x30 gram skrei medaillons 1 dl olijfolie (extra vergine) 1 dl sushi azijn 2 stuks limoen (rasp en sap Fijn zeezout en peper uit de molen Bereiding: Meng de olie met de sushi azijn … Continue reading

Posted in Nieuw Ehrenstein, Tussengerecht, Voorgerecht | Leave a comment

Eendenborst met bietjes popcorn en zalf van mais

Ingrediënten: 5 stuks Eendenborstfilet Fijn zeezout en peper uit de molen Bereiding: Maak de eendenborsten schoon en verwijder het overtollig vet. Laat een laagje vet van ongeveer 5 mm zitten Snijd het vet kruislings in maar niet in het vlees … Continue reading

Posted in Hoofdgerecht, Nieuw Ehrenstein | Leave a comment

Mousse van mango met witte chocolade en rozemarijnsiroop

Ingrediënten: 750 gram mango puree 150 gram suiker 7,5 dl room 18 gram Gelatineblaadjes Bereiding: De gelatineblaadjes weken in koud water De helft van de puree met de suiker opkoken Laat iets afkoelen en los hierin de uitgeknepen gelatine op … Continue reading

Posted in Dessert, Nieuw Ehrenstein | Comments Off on Mousse van mango met witte chocolade en rozemarijnsiroop