Monthly Archives: maart 2016

Carpaccio van rode biet met gegrilde en in soja en citroengras gemarineerde courgettes, met een tartaar van kabeljauw en zalm, begeleid door een saus van dille en wasabi

Ingrediënten: Gekookte rode biet ( 1 p.p.. ligt aan de grote) Gemarineerde courgette ( 1 p.p.)  Tartaar zalm & kabeljauw ( 50 gr p.p.) Saus van dille en wasabi. Oosterse dressing. Kervel, Frisse sla eikenbladsla en Limoen. Bereidingswijze: 1. we … Continue reading

Posted in Auberge de Rousch Heerlen, Frans, Voorgerecht | Leave a comment

Gebakken scampi’s kerriesaus met kruidenboter, op paksoi en wilde rijst

Ingrediënten: 3 gepelde scampi’s 13/15 pp. Kerrie (ca 50 gram), Kruiden boter. Paksoi  W.rijst. Bereidingswijze: 1. scampi’s bakken afblussen met knoflook water. 2. Saus maken we als volgt: kerrie mioteren afblussen met gember siroop en koksroom op smaak brengen met … Continue reading

Posted in Auberge de Rousch Heerlen, Frans, Tussengerecht | Leave a comment

Duet van Iberico-wang en parelhoen met broccoli, aardappelgratin en een intense portsaus

Ingrediënten: Iberico –wang ( varkens wang) 1 stukje p.p. parelhoen ( 1 filet p.p. ligt aan dikte). Broccoli Aard.gratin ( 1 potje p.p.) Port. Bereidingswijze: 1. varkens wang maken we als volgt: Ingredient: 5 kg verse iberico. Gewicht is uitgangspunt … Continue reading

Posted in Auberge de Rousch Heerlen, Frans, Hoofdgerecht, Italiaans | Leave a comment

Vanille-ijs met een chocolade-souffle en een Baileys saus

Ingrediënten: vanille ijs ( 1 bol p.p.) slagroom aardbei (1/2 ) mint  chocolade soufflé Vanille saus en baileys Bereidingswijze: 1. we pakken een passend bord. 2. doen in het midden slagroom. Hier in mint blaadje en een ½ aardbei. 3. … Continue reading

Posted in Auberge de Rousch Heerlen, Dessert | Leave a comment

Nasi tupeng kuning putih

Bovenstaande kan aangevuld worden met allerlei Indonesische gerechten. Benodigdheden:                                                               … Continue reading

Posted in Hoofdgerecht, Indonesisch, Surabaya Heerlen | Leave a comment

Perkedel lombok

Benodigdheden. Rode pepers (groot) kookvaste aardappels, rundergehakt, uien en knoflook, zout en peper, aardappelmeel, bleekselderij, nootmuskaat, ei. Kook de aardappels in de schil en verwijder de schil. Maal de knoflook, uien en de bleekselderij fijn. Doe alles in een kom, … Continue reading

Posted in Hoofdgerecht, Indonesisch, Surabaya Heerlen | Leave a comment

Loempia

Benodigdheden: Uien, knoflook, lichte soja saus, eieren, witte kool, tauge, loempia vellen (als je niet zelf de vellen maakt), eiwit, vlees naar keuze (kip), prei, frituurolie. Bloem, water, bosui. Snipper de uien, hak de knoflook fijn, snij het vlees in … Continue reading

Posted in Indonesisch, Surabaya Heerlen, Voorgerecht | Leave a comment

Tum tahu dengan udang dan ikan

In bananen blad verpakt tahu met garnalen en vis. Benodigdheden: Tahoe, vis en garnalen, tomaten, rode pepers, kokosmelk, zout suiker ei (losslaan), slauitjes bananen blad, tanden stokers. Kemiri noten,kunyit (geelwortel), ketumbar (gemalen koreander),kunyit blad knoflook, sjalotjes. Bereidingswijze: Maal de knoflook, … Continue reading

Posted in Hoofdgerecht, Indonesisch, Surabaya Heerlen | Leave a comment

Orak-arik telor asin (wok groenten met gezouten eenden eieren.

Benodigdheden: Boontjes, Wortel julienne gesneden, spitskool dun gesneden, gezouten eenden eieren, knoflook, sjalotjes, rode pepers, vis sojasaus, suiker, sla uitjes, zout en peper. Olie Bereidingswijze: Verhit de olie in de wok, doe de boontjes en de wortel erbij. Kookt tot … Continue reading

Posted in Hoofdgerecht, Indonesisch, Surabaya Heerlen | Leave a comment

Pindang telor saus sambal

Benodigheden: eieren, sirsak baadjes, rode uien, galanga, salam blad, tomaten, knoflook, gember, bruine suiker, tomaten ketchup zout en peper. Bereidings wijze: Kook de eieren  (5 min).                             … Continue reading

Posted in Hoofdgerecht, Surabaya Heerlen | Leave a comment