Monthly Archives: mei 2024

Aardbei, rabarber in botermelk, karnemelk sorbet

Aarbeibouillon: aardbeien in zeef hangen boven een pan met kokend water en volledig afdekken. De pan laten trekken op laag vuur, het vocht en de smaak van de aarbeien trekt er nu uit. Rabarbercompote: Rabarber in zijn geheel garen in … Continue reading

Posted in Dessert, Rura Roermond | Comments Off on Aardbei, rabarber in botermelk, karnemelk sorbet

Kalf met asperge, doperwten, tuinbonen en lamsoor

Kalf schoonmaken en vliezen, Kalf inrollen. Garen in Roner/stoomoven tot 52 graden kerntemperatuur. Daarna aanbakken. Doperwten doppen. Tuinbonen doppen, asperges schoonmaken Lamsoor plukken. Morilles snijden: Borstel morilles, verwijder het einde van de steel, snijd ze door (de grote in 3-en), … Continue reading

Posted in Hoofdgerecht, Rura Roermond | Comments Off on Kalf met asperge, doperwten, tuinbonen en lamsoor

Sashimi van Makreel met radijs pepesan

Makreel fileren 3 stuks, 2 stuks pekelen met 150gr suiker en 150 gr zout en limoenrasp dit minimaal 20 minuten pekelen en dan afspoelen. Meat radisch. 3 grote makrelen schoongemaakt ca 500 gr vis. Pepesan Ingrediënten : Maken van Boemboe, … Continue reading

Posted in Rura Roermond, Voorgerecht | Comments Off on Sashimi van Makreel met radijs pepesan

Amuse Creme van witte bonen met antiboise van tomaat/schuim van parmezaan/stikstof rotsen van tomaat

Tomaat rots: Tomaten water (ingevroren en gezeefde tomaten) Met olijfolie en zout, sushi, azijn opmonteren met staafmixer. Dit in kidde doen met stikstof gas erop. Dan in een Thermo bak met stikstof spuiten en eruit halen. Witte bonen creme: 1 … Continue reading

Posted in Amuse, Rura Roermond | Comments Off on Amuse Creme van witte bonen met antiboise van tomaat/schuim van parmezaan/stikstof rotsen van tomaat