Monthly Archives: januari 2016

Gebakken coquilles, ingepakt in Livar Sjink met saffraan-mayonaise, zeekraal en waterkerssalade

Ingrediënten: 3 Coquilles pp Heel dun gesneden spek bijv. Livar sjink Boter Coquilles Leg de coquille met de bolle kant van de schelp in een doek Snij met een mes de rand los tot die open komt Snij langs de … Continue reading

Posted in Haselderhof, Voorgerecht | Leave a comment

Diamanthaas met jus de veau, drie bereidingen van wortel en aardappelschuim

Diamanthaas Bak de diamant haas in zonnebloemolie Voeg boter toe in de pan en doe het vlees op een ovenschaal incl. bakvocht over het vlees Geef gaarheid, laten rusten Basis Jus de veau Ingrediënten: 8 kg kalfsbeenderen 1 soepkip 4 … Continue reading

Posted in Haselderhof, Hoofdgerecht | Leave a comment

Tarte tatin van de Granny Smith appel met champagne sabayon en vanille ijs

Harde wener deeg Ingrediënten: 100 gr bastard suiker 200 gr room boter gesmolten, niet warm 300 gr gezeefde bloem 1 ei Zout Bereidingswijze: Meng alles onder elkaar tot een gladde massa, Laat dit een half uurtje in de koeling rusten Uitrollen … Continue reading

Posted in Dessert, Haselderhof | Tagged | Comments Off on Tarte tatin van de Granny Smith appel met champagne sabayon en vanille ijs

Ravioli met Langoustine en bisque van langoustine

Bisque 12 verse ongepelde langoustines 3 fijne wortels 3 stengels selderij 1⁄2 venkel 1 (of 2 kleine) sjalotten 1 teentje look 2 laurierblaadjes 4 limoenblaadjes of een eetlepel citroenzeste 3 takjes tijm 2 steranijs 40 g tomatenpuree (geconcentreerd) 4 dl … Continue reading

Posted in Lady'snight, Voorgerecht | Comments Off on Ravioli met Langoustine en bisque van langoustine

Crème brulee

Ingrediënten 6 personen: 4 dlroom 1.5 dlvolle melk 5 eidooiers (100 gram) 80 gramsuiker 1 a 2 vanille Rietsuiker voor Meng de suiker met de dooiers en roer dit tot een crèmekleurige massa.  Doe de room en melk en het … Continue reading

Posted in Dessert, Lady'snight | Comments Off on Crème brulee

Gekarameliseerde vijgen met karamel ijs en gesuikerde amandelen

Gekarameliseerde vijgen. Ingrediënten:  12 verse vijgen 4 takjes rozemarijn. 4 el poedersuiker 3 el Balsamico azijn. 6 el suiker. 30 gr boter in blokjes citroen rasp Bereiding: Oven voor verwarmen op 180 °C Blaadjes verwijderen van de takjes rozemarijn en … Continue reading

Posted in Dessert, Lady'snight | Leave a comment

Kalfsvlees prins Orlof met saus Mornay en artisjok

Ingrediënten: 1,5 kg kalfslende 200 g. vers spek (dun gesneden) 500 g boter 1 kg uien ca 100 g bloem 1 l melk 2 dl room 500 gr gruyère 2 eierdooiers Port Ganzenlever pezo Bereiding: Kalfslende Het vlees wordt in … Continue reading

Posted in Hoofdgerecht, Lady'snight | Comments Off on Kalfsvlees prins Orlof met saus Mornay en artisjok

Spinazie-broccoli soep

600 gr. verse spinazie 500 gr. broccoli 1 ui 1 teentje knoflook 1,5 l. kippen- of groentebouillon en een mengsel versgemalen peper olijfolie 125 gr. room Iets om erin te doen, bijvoorbeeld kriewelspekjes (uitgebakken julienne gesneden gerookt spek) of reepjes … Continue reading

Posted in Lady'snight, Tussengerecht, Voorgerecht | Comments Off on Spinazie-broccoli soep

Gevulde vijgen met parmaham en ricotta en brioche met kwartelei

Gevulde vijgen 4 mooie,rijpe verse vijgen 200 g ricotta 1 eetl vloeibare honing versgemalen zwarte peper 10 plakjes dungesneden parmaham enkele gepelde walnoten rucola olijfolie Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 2 plakjes parmaham krokant en snipper ze … Continue reading

Posted in Amuse, Lady'snight, Recepten per Restaurant | Leave a comment