Diamanthaas met jus de veau, drie bereidingen van wortel en aardappelschuim

IMG_1072

Diamanthaas

  • Bak de diamant haas in zonnebloemolie
  • Voeg boter toe in de pan en doe het vlees op een ovenschaal incl. bakvocht over het vlees
  • Geef gaarheid, laten rusten

Basis Jus de veau

Ingrediënten:

  • 8 kg kalfsbeenderen
  • 1 soepkip
  • 4 kg Bouquet (prei, wortel, ui, knolselderij)
  • 2 liter rode wijn
  • 1 blik tomaten puree (500 gr)
  • Tijm
  • Rozemarijn
  • Jeneverbessen
  • 3 bollen knoflook
  • Laurieblad

Bereidingswijze:

  • Bruineer de kalfsbeenderen in de oven totdat ze donker bruin zijn
  • Ontzuur de tomatenpuree met een beetje zonnebloem olie
  • Voeg hier de kalfsbeenderen, soepkip en rode wijn bij
  • Voeg hier 30 Liter water aan toe
  • Breng aan de kook en schuim af, en schep met een pollepel het vet er vanaf
  • Voeg het bouquet toe
  • Breng aan de kook en schuim af, en schep met een pollepel het vet er vanaf
  • Voeg de kruiden toe
  • Breng aan de kook en schuim af, en schep met een pollepel het vet er vanaf
  • Laat dit 24 uur op heel laag vuur tegen het kookpunt staan
  • Passeren door een passeerdoek
  • Zet terug op het vuur en onvet de boven kant met een pollepel
  • Laat dit reduceren tot ongeveer 1/3 of tot de juiste dikte bereikt is

Ingrediënten:

  • Basis Jus de veau
  • Boter
  • Zout

Bereidingswijze:

  • Jus de veau koken
  • Monteren met boter, eventueel zout toevoegen

Drie bereidingen van wortel Ingrediënten:

  • Wortel
  • Suiker
  • Azijn
  • Zout
  • Boter
  • Koksroom

Bereidingswijze 1:

  • Zoet zure wortel
  • Snij de wortel in zo dun mogelijke plakken
  • Kook 1 deel azijn met 1 deel suiker (5dl azijn 500 gr suiker) en zout
  • Doe de wortel in een weckpot schenk daar de kokende zoet zuur overheen
  • Laten afkoelen

Bereidingswijze 2:Crème van wortel

  • Schil de wortel
  • Snij deze in gelijke stukken
  • Kook deze gaar in koksroom, boter en zout
  • Afgieten en het vocht bewaren
  • Cutter deze in de keuken machine en voeg kook vocht toe tot een mooie gladde massa    naar smaak zout toevoegen

Bereidingswijze 3: Tartaar van wortel

  • Schil de wortel
  • Snij deze in een fijne brunoise
  • Bak deze in zonnebloemolie beetgaar
  • Naar smaak peper en zout toevoegen

Aardappel schuim Ingrediënten:

  • 500 gram geschilde aardappel (roseval)
  • 20 ml olijfolie
  • 250 ongezoete slagroom

Bereidingswijze:

  • Kook de aardappelen gaar in water en zout
  • Pureer de aardappel maar bewaar het kookvocht
  • Voeg de olijfolie, room en 2 dl kookvocht toe (eventueel nog zouten)
  • Zeef de aardappel massa en vul deze af in een kidde
Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Haselderhof, Hoofdgerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *