Ingrediënten:
- 3 Coquilles pp
- Heel dun gesneden spek bijv. Livar sjink
- Boter
Coquilles
- Leg de coquille met de bolle kant van de schelp in een doek
- Snij met een mes de rand los tot die open komt
- Snij langs de platte kant alles los tot de schelp helemaal open gaat
- Haal de coquilles eruit
- Spoel de coquilles schoon en dep droog met een schone doek
- Rol deze in met Livar sjink, laat de bovenkant en onderkant van de coquille vrij.
Bereidingswijze:
- Bak de coquilles op de kopse en onderkant goudbruin en geef daarna gaarheid in de oven
Saffraan mayonaise Ingrediënten:
- 4 eierdooiers
- 1 el azijn
- 1 el mosterd
- 4 dl zonnebloemolie
- 1 el citroensap
- Zout
- Peper
- Saffraan
Bereidingswijze:
- Bak de saffraan heel kort op en voeg het citroensap toe, zet dit weg tot het op kamertemperatuur is
- Klop de dooiers los
- Voeg de azijn en mosterd toe
- Klop druppelsgewijs de zonnebloemolie toe tot een mooie dikke mayonaise
- Voeg de saffraan toe, eventueel op smaak brengen met peper en zout
Waterkerssalade Ingrediënten: Of zeekraal met wat kleine sla
- Waterkers (cresson)
- Sjalotten
- Olijfolie
- Peper Zout
Bereidingswijze:
- Pluk en was de cresson
- Snipper de sjalotten, meng dit met de olijfolie, zout en peper
- Meng de sjalotten met cresson
- Indien gebruik zeekraal dan heel even blancheren