
Bananen zwarte boon en knoflook creme
- 3 bananen
- 4 eetlepels zwarte boon pasta
- 100 ml room
- Peper en zout
Haal de bananen uit de schil. Leg ze op een ovenplaatje bekleed met bakpapier en marineer ze met de zwarte boon pasta. Rooster de bananen 20 minuten in de oven op 180 graden.
Draai de bananen door in de thermomix met de room en breng op smaak met peper en zout.
Chip van Bakbanaan
Zet de friteuse aan op 160 graden. Pel 2 bakbananen en snijd deze op de lange weg, stand 4 op de snijmachine. Leg de bakbanaan strips voor 5 seconden in het warme vet, draai ze hierna om steekring nummer 5 en frituur ze tot goudbruin. Haal de ringen uit het vet en verwijder de ring direct van de banaan. Breng op smaak met zout.
Schuim van Banaan
- 5 rijpe bananen
- 500 ml room
- 1 theelepel 5 spice kruiden
- 30 gram pro espuma calient
- 3 gram Sichuan peper
- 8 gram zout
Rooster de bananen in de schil op 180 graden voor 25 minuten. Haal hierna de banaan uit de schil en draai door met de rest van de ingrediënten in de thermomix. Proef of de smaak goed is alvorens de massa af te vullen in een kidde met 2 slagroompatronen. Bewaar de kidde onder de warmtelamp alvorens te gebruiken.
Terrine Foie Gras
- 3 hele eendenlevers
- 120 ml madeira
- 7 gram zout
- 10 gram kleurzout
- 5 gram witte peper
Waterbad voorverwarmen op 52 graden.
Levers ontdoen van de grote aderen. Hierna marineren met het zout, peper en de Madeira.
Massa vacumeren en 25 minuten garen in het waterbad. Hier na massa los masserenen door een zeef duwen om de laatste adertjes eruit te halen. Massa goed doorroeren om de schift eruit te halen. Massa na proeven en storten op een met slagersfolie bekleedde zwarte plaat. Laten opstijven in de koeling en plakjes uitsteken met steekring maat 4.
Jus van Eend
- 1 liter basis eenden jus
- 1 liter duivensaus
Eenden jus 1/3e laten reduceren, duivensaus toevoegen en nogmaals 1/3e reduceren.