Monthly Archives: juni 2016

Fris pittige ceviche van zwaardvis met verse kruiden, tataki van Schotse zalm, zoetzuur van asperges, crème van yuzu en chips van truffel aardappel.

Bereiding (marinade) Ceviche: snij 3 rode uien in 4 kwarten en dunne plakjes. snij fijn een halve bos bieslook en 1 bos dille (hier kan men ook koriander of andere kruiden aan toevoegen) snij 1 rode peper door de lengte, … Continue reading

Posted in Bienvenue Maaseik, Voorgerecht | Leave a comment

Lamsbout gesneden, witte en groene asperges, gekonfijte aardappel en eigen jus met een vleugje knoflook en basilicum.

Lam: maak de rumpjes schoon (1 per 2 personen) en bak kort aan, gaar 6 min op 140C. en zet aan de kant lauw tot gebruik. Blus de pan af en voeg fond toe met tijm, honing. schil de witte asperges … Continue reading

Posted in Bienvenue Maaseik, Frans, Hoofdgerecht | Leave a comment

Nectarines licht gepocheerd in vanille siroop met steranijs, vanille ijs en krokant van amandel

Nectarines: -zet 1 kg suiker op met 1L water, 1 vanille stok uitgeschraapt, 5 steranijs en 1 flesje jus d’orange. -kook ff door, portioneer de nectarines in 8 en pocheer kort licht gaar en zet koud. Amandel krokant: 240 amandel poeder … Continue reading

Posted in Bienvenue Maaseik, Dessert, Frans | Leave a comment