Zeebaars Peruaanse stijl – sudado saus


Zeebaars op de huid insmeren met een mengsel van olijfolie en aji amarillo. Garen in de oven tot de gewenste garing. Huid afgrillen onder de broiler of met de brander.

Ingrediënten Sudado saus (voor 20 liter)

  • 20 rode uien
  • 900 gram knoflook
  • Cherrytomaat 1 kistje
  • 2 blikken tomaten puree
  • 10 potjes aji panca puree
  • 2,5 ltr chicha de jora (maisbier)
  • 1,5 fles oestersaus
  • 3 bosjes koriander
  • 300 gram gember
    Uien en knoflook grof snijden en aanfruiten, erna de tomaten puree en aji panca erbij en kort
    meefruiten. Vervolgens de rest van de ingredienten erbij, aan de kook brengen en 15 minuten
    rustig laten doorkoken. Hierna in de thermomix draaien tot een gladde saus en afsmaken.
    Prei + cherrytomaat garnituur:
    Prei schoonmaken en in vacuumzakken met klontje boter en peper zout. Sous vide garen voor
    ongeveer 15 minuten. Bij service kort opwarmen in de oven en onder de broiler met de
    cherrytomaat.
Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Hoofdgerecht, Latinos. Bookmark the permalink.