Monthly Archives: maart 2023

Steak tartaar/gefrituurde tempe/gepocheerd kwartelei/myoga/japanse mayonaise

Kalfsvlees in mooie brunoise snijden. Aanmaken met als eerste olie (ivm beschermen zuur in vlees) peperzout, mosterd,kewpie mayonaise. Pan met water, zout en azijn aan de kook brengen. Kwartel eitjes doorsnijden en in kommetje doen met azijn. Eitjes kort pocheren … Continue reading

Posted in Amuse, Rura Roermond | Comments Off on Steak tartaar/gefrituurde tempe/gepocheerd kwartelei/myoga/japanse mayonaise

Rilette van gerookte makreel/gelei komkommer/rettich/gepekelde red Meat radijs

Rilette is klaar(gerookte en gestoomde makreel geplukt en aangemaakt met mayo, limoen en peper en zout) Komkommer gelei: Agar gelei van komkommer sap (komkommer door slowjuicer) met 500 gram sap(+groene kleurstof en zout naar smaak) met 4 gram bladgelatine en … Continue reading

Posted in Rura Roermond, Voorgerecht | Comments Off on Rilette van gerookte makreel/gelei komkommer/rettich/gepekelde red Meat radijs

Buikspek/langoustine/garam masala saus en wortel

Buikspek pekelen met 15 gram colorosozout per kilogram vlees. 1 nacht laten pekelen. Dan 1 nacht in de roner of steamer op 78 graden. Onder druk weg zetten. Portioneren in mooie stukken. Aanbakken op de plancha en lakken met een … Continue reading

Posted in Hoofdgerecht, Rura Roermond | Comments Off on Buikspek/langoustine/garam masala saus en wortel

Pompoen cremeux/hangop/dadel/karamel ijs/gepofte pompoen

De cremeux staat al klaar Ingrediënten pompoencremeux 1000 gram Pompoen 300 gram suiker 300 gram eidooier 300 gram eieren 18 gram gelatine 300 gram boter Werkwijze De pit uit de dadel halen en dadel snijden. De pompoen inpakken in aluminium … Continue reading

Posted in Dessert, Rura Roermond | Comments Off on Pompoen cremeux/hangop/dadel/karamel ijs/gepofte pompoen

Marshmallow met gin tonic

Marshmallow met gin tonic Ingrediënten Werkwijze

Posted in Friandises, Rura Roermond | Comments Off on Marshmallow met gin tonic