Buikspek pekelen met 15 gram colorosozout per kilogram vlees.
1 nacht laten pekelen.
Dan 1 nacht in de roner of steamer op 78 graden.
Onder druk weg zetten.
Portioneren in mooie stukken.
Aanbakken op de plancha en lakken met een Aziatische lak (staat klaar)
Asian lak:
Sesamsaad 40 gr
1 liter chilli saus
150 gr sesam olie
50 gr tosazu
50 gr soja saus
400 gembersiroop
40 gr sushi azijn
Linten snijden van wortel op de snijmachine stand 4-5
Mooi recht bij snijden, en pekelen met sushi azijn.
Dan oprollen om een marker pen.
Vullen met wortel crème en versieren met enoki,erwt asperge scheuten,tarwegras en bieslook.
Langoustine kort bakken op de ‘rug kant’ op de plancha
Op smaak brengen met zout en ruim peper en piment establette poeder en limoenrasp
Saus van kerry massala en appel:
saus van kerry masala en appel:
1 liter appelsap
2 appels
1 sjalot
1 theelepel kerriepoeder
Mespuntje kurkuma
2 eetleples mango chutney
2 uur laten trekken,zeven
opmonteren met boter en eventueel zout