Pompoen cremeux/hangop/dadel/karamel ijs/gepofte pompoen

De cremeux staat al klaar

Ingrediënten pompoencremeux

1000gramPompoen
300gramsuiker
300grameidooier
300grameieren
18gramgelatine
300gramboter

Werkwijze

  • Pureer de pompoen.
  • Week de gelatine in koud water. 
  • Gaar onder voortdurend roeren de pompoenpuree, suiker, eidooiers en de eieren au bain-marie tot 80˚C.
  • Voeg de gelatine toe.
  • Wanneer de massa 45°C is, de zalvige boter met de staafmixer doormengen. 

De pit uit de dadel halen en dadel snijden.

De pompoen inpakken in aluminium folie en beetje olie dan poffen in de oven. (180 graden tot volledig gaar)

De pompoen schillen en mooie rondjes maken voor op de taartjes.  We gaan de rondjes bereiden als een soort crème brulee.

Voordat de desserts mee gaan branden we deze rondjes af met poedersuiker.

Van het ‘afval’ van de pompoen maken we een (zoete) pompoencreme

Dit doen we door de pompoen in de thermomixer te draaien met een beetje beurre noissette (uitgebruisde boter) en wat poedersuiker, snuifje zout en xantaangom

Mooi dresseren naar eigen creativiteit en ijs apart met een chocolade crumble.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Rura Roermond. Bookmark the permalink.