Monthly Archives: mei 2015

Licht gerookte roodbaars op een frisse Mediterrane salade van tomaat, lente ui, huis gemarineerde olijfjes, zeekraal, gemarineerde asperges en basilicum crème.

Ingrediënten: Roodbaars Lente ui Sjalot Olijven 2-3 asperges 2 Romatomaten concasseren Citroen Radijs Bleekselderij Mayonaise Crème fraiche Basilicum French dressing Zeekraal Knolselderij Peper en zout Bereiding: maak de roodbaars schoon en snij van de huid af, portioneer deze op 80-90gr … Continue reading

Posted in Bienvenue Maaseik, Voorgerecht | Leave a comment

Lamsrumpje gevuld, asperges uit Roosteren, lamsoren, gegrilde aardappel, lams jus met tijm en een vleugje honing.

Ingrediënten: Aantal lamsrumpjes 300 gram eiwit 150 gram room Knoflook Tijm en rozemarijn Honing 2 asperges per persoon Krielaardappels Lamsoren Fond Lam: Maak de rumpjes schoon 1pp. Snij het lamstukje voorzichtig in zodat een zakje ontstaat. Maak van van 300gr, … Continue reading

Posted in Bienvenue Maaseik, Hoofdgerecht | Leave a comment

Carpaccio van ananas, siroop met zestes van sinaasappel, vanille ijs met Cointreau

Ingrediënten: Ananas 1 l room 2 vanillestokjes 240 gram eidooier 250 gram suiker Cointreau Sinaasappel Bereiding: schil per 8 personen 1 ananas, snij de pitten uit en in 4 delen, snij dan de kern eraf. snij met snijmachine de carpaccio … Continue reading

Posted in Bienvenue Maaseik, Dessert | Comments Off on Carpaccio van ananas, siroop met zestes van sinaasappel, vanille ijs met Cointreau