Lamsrumpje gevuld, asperges uit Roosteren, lamsoren, gegrilde aardappel, lams jus met tijm en een vleugje honing.

IMG_0958

Ingrediënten:

  • Aantal lamsrumpjes
  • 300 gram eiwit
  • 150 gram room
  • Knoflook
  • Tijm en rozemarijn
  • Honing
  • 2 asperges per persoon
  • Krielaardappels
  • Lamsoren
  • Fond

Lam:

Maak de rumpjes schoon 1pp. Snij het lamstukje voorzichtig in zodat een zakje ontstaat.

Maak van van 300gr, 1 eiwit en 150 gr room,p/z een farce in de thermomix

Vul af in een spuitzak en vul de rumpjes.

Bak de rumpjes aan en gaar 4 min op 150C en zet aan de kant

Bak de afsnijdsels in dezelfde pan aan met knoflook en blus af met fond, Voeg wat tijm en als laatste een weinig honing toe, breng op smaak en zeef.

Schil pp 2 asperges AAA, schil deze in 17-19 keer rond op een pannetje tegen breken, snij de kontjes af en leg ze gelijkmatig in een gastronoombak. Zet ze net onder water en voeg veel zout toe, doe er een uitgespoelde theedoek op en zet op hoog gelijkmatig vuur zo snel mogelijk aan de kook. Zet ze aan de kant op lepels en klap de theedoek van de koppen vrij en laat ze afkoelen in het vocht.

Gril wat aardappel plakken en gaar ff verder in de oven met wat rozemarijn, olie en p/zeezout

Garneer met wat lamsoren.

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Bienvenue Maaseik, Hoofdgerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *