Carpaccio van ananas, siroop met zestes van sinaasappel, vanille ijs met Cointreau

IMG_0959

Ingrediënten:

  • Ananas
  • 1 l room
  • 2 vanillestokjes
  • 240 gram eidooier
  • 250 gram suiker
  • Cointreau
  • Sinaasappel

Bereiding:

schil per 8 personen 1 ananas, snij de pitten uit en in 4 delen, snij dan de kern eraf.

snij met snijmachine de carpaccio ’s van ananas en leg deze dakpansgewijs op het bord  en zet ze koud.

Vanille ijs met Cointreau:

1 l room trekken op het vuur met 2 uitgeschraapte vanille stokjes

240gr eidooier met 250 suiker oplossen, voeg de room erbij, licht na binden op het vuur en opdraaien, voeg op het laatst een scheut Cointreau toe.

schil een sinaasappel en snij de schil in fijne julienne, zet deze 3 keer op met koud water, breng aan de kook en spoel weer koud.

karamelliseer, 100 gram suiker en blus af  met wat sinaasappelsap (of klein flesje jus de Orange)  en laat oplossen tot wat dunne siroop en voeg de zestes toe en zet koud.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Bienvenue Maaseik, Dessert. Bookmark the permalink.