Monthly Archives: december 2018

Hertenfilet met aardappelgratin, rode biet, schorseneer, bruine beukenzwam

Hertensaus 1.1/2 kilo wild botten en vleesafval van het hert, 300 gram wortel.300 gram prei .2 grote uien 4 grote tomaten,50 gram knolselderij 4 takjes verse tijm 3 gram gekneusde zwarte peper, 4 laurier blaadjes 5 jeneverbes 4 liter water … Continue reading

Posted in Hoofdgerecht, Rantree | Comments Off on Hertenfilet met aardappelgratin, rode biet, schorseneer, bruine beukenzwam

Bloemkool, bieslook, ricotta

Ingredienten: 1 bloemkool 1 bosje Bieslook 1 liter melk ½ Steranijs 1 knoflookteen 2 limoenen Bereiding: Snijdt de bloemkool in roosjes Dan frituren wij deze goudbruin en laten deze uitlekken op een keukenpapiertje. Snijdt de bieslook zeer fijn Rook de … Continue reading

Posted in Amuse, Frunk | Leave a comment

Garnalen, kweepeer, wortel, kokos.

Ingredienten: 2 kweeperen 1 bosje radijs 1 wortel 500 ml kokosmelk 500 g garnalen 10 ml vis saus Bereiding: Kweepeer schillen en snijden in grove stukken en vacumeren deze in een zak. Stoom deze af voor 35 minuten. We draaien … Continue reading

Posted in Frunk, Voorgerecht | Leave a comment

Dorade, sjalot, komkommer, mosterd.

Ingredienten: Doradefilets 500 ml appelsap 100 g mosterdzaad 2 komkommers 1 kg sjalotten tijm boter 100 g suiker 200 ml azijn 500 g melousuitjes 50 ml room De komkommer snijden we in kleine blokjes. Kook de azijn met suiker en … Continue reading

Posted in Frunk, Tussengerecht | Leave a comment

Speenvarken, spitskool, schorseneren, bietenjus.

Gebakken ribjes van speenvarken Ingredienten: 1 spitskool 1 kg schorseneren 1 liter bietensap 1,2 kg speenvarken 200 ml jus 100 g hazelnoten Bereiding: Spitskool snijden erg dun. Deze stoven we kort aan in de boter en we voegen een paar … Continue reading

Posted in Frunk, Hoofdgerecht | Comments Off on Speenvarken, spitskool, schorseneren, bietenjus.

Chocolademousse, chocolade snippers, cranberries jam, amandel rasp.

Ingredienten: Room Donkere chocolade eiwit Cranberries Suiker Citroensap   We smelten de chocolade au bain marie. Kloppen de room op tot yoghurt dikte. De eiwit slaan we ook op tot pieken. We mengen de chocolade met de eiwit en dat … Continue reading

Posted in Dessert, Frunk | Leave a comment