Monthly Archives: november 2013

Gelei van kaneel, loempia gevuld met vulling van appeltaart en vanille hangop

Kaneelgelei Schil van 1 citroen Schil van 1 sinaasappel 5 dl witte wijn 5 dl appelsap 2 pijpjes kaneel 50 gram suiker 12 blaadjes witte gelatine 1 Breng in een pan de wijn met het appelsap, de citroen en sinaasappel, … Continue reading

Posted in Angie, Dessert | Leave a comment

Fazantenborst met jus van bockbier en druiven

Diverse bijgerechten Zuurkoolkroketten 2 sjalotjes 750 g zuurkool 750 g aardappelblokjes 300 g katenspek (gebakken) 125 g boter 125 bloem 100 ml witte wijn 200 ml bouillon zout versgemalen peper 1 tl nootmuskaat 4 eiwitten paneermeel olie om te frituren … Continue reading

Posted in Angie, Hoofdgerecht | Leave a comment

Knolselderijsoep met waaier van venkelzaad

Recept op basis van 12 personen Ingrediënten 200 g rode linzen 1 ui 2 teentjes knoflook 1 knolselderij 2 el boter 100 ml droge witte wijn 2 ltr groentebouillon (water met 3 blokjes) 300 ml room 2 appels Garnering 8 … Continue reading

Posted in Angie, Voorgerecht | Leave a comment

Carpaccio van coquille met gemarineerde pompoen en gelakte scampi’s

Rozenbotteljam (ook lekker is om hiervoor kant en klare gemberjam te nemen) Ingrediënten 600 g rozenbottels 500 g Van Gilse Geleisuiker sap van ½ citroen De rozenbottels schoonmaken, wassen en ± 30 minuten in een laagje water koken. De rozenbottels … Continue reading

Posted in Angie, Voorgerecht | Tagged | Leave a comment