Knolselderijsoep met waaier van venkelzaad

2013-11-18 20.51.08

Recept op basis van 12 personen

Ingrediënten

  • 200 g rode linzen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 knolselderij
  • 2 el boter
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 ltr groentebouillon (water met 3 blokjes)
  • 300 ml room
  • 2 appels

Garnering

  • 8 el zonnebloempitten
  • 1 sinaasappel
  • Brickdeeg of filodeeg
  • 2 el boter (gesmolten)
  • 2 el gemalen venkelzaad

1 Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de knolselderij in kleine blokjes van circa 3 centimeter. Verhit de boter in een ketel en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de knolselderij toe en laat in circa 5 minuten glazig worden. Blus af met de wijn en laat circa 4 minuten koken. Voeg vervolgens de groentebouillon toe en laat circa 15 minuten koken. Schil en snijd de appels in grove blokjes en kook ze circa 5 minuten mee. Pureer fijn met de staafmixer en schenk door een zeef. Schenk de room bij de soep en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Smeer de brick vellen in met gesmolten boter. Strooi het gemalen venkelzaad en een beetje zeezout over de vellen en bak bruin in ca. 5 minuten oven 180 graden.
2 Kook de linzen in circa 15 minuten gaar. Giet de linzen af en laat ze uitwasemen.
3 Verwarm een koekenpan en rooster de zonnebloempitten circa 2 minuten op hoog vuur. Snijd de appel in julienne (dunne reepjes).
4 Schep een flinke lepel linzen in het midden van het bord. Schenk de soep eromheen. Maak in het midden een nestje van de appel julienne. Strooi de zonebloempitten eromheen. Rasp er als laatste wat sinaasappelschil overheen.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Angie, Voorgerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *