Monthly Archives: maart 2012

Couquilles soufflé

1 ltr room 500 gram coquille vlees 1 ei 2 gram xantana 2 dl eiwit peper en zout Het coquille vlees fijn malen in de mixer ( goed koud) peper en zout en de xantana erbij. 1 ei erbij goed … Continue reading

Posted in Vivendum Dilsen-Stokkem | Comments Off on Couquilles soufflé

Creme brulee

Ingredienten 1ltr room 125 gram suiker 8 eidooiers 2 vanillestokken mengen en afvullen afpocheren op 95 gr. Celcius gedurende 35 minuten

Posted in Vivendum Dilsen-Stokkem | Comments Off on Creme brulee

Ravioli’s met kalfsgehakt en witte truffel.

Ingredienten 500 gr deeg) 300 gr bloem (of 150 gr bloem en 150 gr tarwemeel) 3 eieren 1 eetlepel olijfolie zout wat extra bloem voor het bestuiven kalfsgehakt, kruiden met zout en peper witte truffel Dit basisrecept kan worden gebruikt … Continue reading

Posted in Vivendum Dilsen-Stokkem | Comments Off on Ravioli’s met kalfsgehakt en witte truffel.

Zeebaars met een lauwe Italiaans salade

Ingredienten: Jullienne aardappel Julienne knolselderij Julienne wortel Jullienne ossentong Julienne peultjes Jullienne augurk Italiaanse dressing Olijfolie, sjalotjes, witte wijnazijn peper en zout Zeebaars aanbakken, serveren met visfumet, hoeveboter en room, afsmaken met witte wijnazijn. Groenten blanceren.

Posted in Vivendum Dilsen-Stokkem | Comments Off on Zeebaars met een lauwe Italiaans salade

Creme Brulée

Ingrediënten 6 personen: 4 dlroom 1.5 dlvolle melk 5 eidooiers (100 gram) 80 gramsuiker 1 vanillestok Bereiding Meng de suiker met de dooiers en roer dit tot een crèmekleurige massa.  Doe de room en melk en het vanillemerg erbij en … Continue reading

Posted in Dessert, Frans | Comments Off on Creme Brulée