Tonijn tartaar – acevichado saus – cassave cracker


Tonijn in mooie blokjes snijden en aanmaken met olijfolie, peper en zout.


Acevichado saus:

  • 12 teentjes knoflook
  • 1,5 rode ui
  • 25 gram chili peper
  • 150 gram bleekselderij
  • 165 gram sojasaus
  • 2,5 eetl togarashi
  • 1,8 ltr zonnebloem olie
    Alle ingredienten in de thermomix/blender, druppels gewijs opmonteren tot yoghurt dikte met de zonnebloemolie
    Cassave cracker:
  • 1000 gram cassave (gekookt)
  • 200 gram kookvocht
  • 20 gram zeezout
  • 60 gram aji amarillo pasta
    Cassave schillen en koken tot goed gaar. Alle ingredienten in de thermomix cutteren tot een
    gladde massa. Dun uitstrijken over de mallen/siliconenmat. Op droog programma in de rational oven. Bij service kort frituren tot krokant.
Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Latinos, Voorgerecht. Bookmark the permalink.