Monthly Archives: mei 2017

Amuse: aardappel-mais soepje met preiringen en croutons

Ingredienten: 2 preien 2 el olijfolie 200 gr Gekookte aardappelblokjes 600 g mais (blik à 300 g) 200 ml kokosmelk 500 ml groentebouillon (van tablet) 15 g koriander Croutons brood in blokjes van ca 1 cm snijden en met olie en … Continue reading

Posted in Amuse, Chique | Leave a comment

Tzaziki, naanbrood/empanadia’s, cannelloni ossenhaas met bloemkool relish

Ingrediënten tzaziki: komkommer 1/2 liter Griekse yoghurt, olie azijn 6 tenen knoflook De komkommer in dunne plakjes schaven en daarna alle vocht eruit drukken, vervolgens de yoghurt met 2 eetlepels olie, 1 lepel azijn en de fijngesneden knoflook mengen. Spatel … Continue reading

Posted in Chique, Voorgerecht | Leave a comment

a la meuniere gebakken forel, zeekraal, venkel en antiboise en gel van tomaat

Ingrediënten: Forel (ca kwart per persoon) Forel op de huid a la meuniere (meel) bakken. kleine tomaatjes Zeekraal plukken venkel Zwarte olijven rode ui kappertjes olijfolie Bereiding Forel fileren daarna in de koeling. Snij 3 tomaten klein ( zonder pitjes) … Continue reading

Posted in Chique, Tussengerecht | Leave a comment

Hoofdgerecht chique receptuur volgt

Posted in Chique, Hoofdgerecht | Leave a comment

Chocolade mouse, tuilles, browney en rood fruit chutney met ijs

Tuille Ingrediënten: 45 g suiker 1 eiwit 1 snuf zout 20 g boter, gesmolten en afgekoeld 10 g bloem 20 g fijn gemalen noten (cashew, amandel, pistache) Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Klop het eiwit, … Continue reading

Posted in Chique | Leave a comment