Tuille
Ingrediënten:
- 45 g suiker
1 eiwit
1 snuf zout
20 g boter, gesmolten en afgekoeld
10 g bloem
20 g fijn gemalen noten (cashew, amandel, pistache)
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Klop het eiwit, suiker en zout stijf. Klop de boter erdoor.
Spatel vervolgens de bloem erdoor en als laatste de noten.
Schep een theelepel beslag op de bakplaat.
Smeer het beslag zo dun mogelijk rond uit.
Bak twee tuiles op een bakplaat in 7 – 8 minuten goudbruin.
Zodra ze uit de oven komen en nog warm zijn, kun je ze vormen tot sigaar of kuipje. Je kunt ze ook over een deegroller leggen om schelpen te maken. Ze koelen snel af en worden dan hard. Leg ze vervolgens op een rooster om helemaal af te koelen.
Chocolade mousse
- 300 gr pure chocolade
- 100 gr room
- 10 gr boter
- 380 gr half geslagen room (dikte van scheerschuim)
- 200 gr eiwit
- 150 gr suiker
Smelt de chocolade/couverture au bain marie voeg klein beetje room en klein beetje boter toe.
Klopt de eiwitten en de suiker tot scheerschuimdikte. Doe een klein beetje eiwit bij de couverture en roer dit glad met garde.
Doe vervolgens de couverture-massa bij de rest van het eiwit en spatel dit door.
Spatel vervolgens de half geslagen room erdoor. Laat opstijven in de koeling.