Monthly Archives: augustus 2011

Gegrilde visfilet (of kipfile) met mango rustend op een bedje van rijstpasta

Ingredienten: rijstpasta (verkrijgbaar bij super) Rijpe mango, helft in blokjes en de andere helft in reepjes snijden) Vis filet zeebaars, red snapper etc Verse kruiden, selderij, koriander, mint, rode peper schuinsnijden. Citroengras, limeblaadjes Bloem olijfolie, sesamolie Gember in reepjes snijden … Continue reading

Posted in Hoofdgerecht, Indonesisch, Surabaya Heerlen | Comments Off on Gegrilde visfilet (of kipfile) met mango rustend op een bedje van rijstpasta

Tarte tatin van ananas met vanille-ijs

Ingredienten: 1 kleine ananas en peper 50 ongezouten boter 50 gr suiker 1 pakje bladerdeeg Vanille-ijs Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180°, Schil de ananas en snij er vier plakken van een cm dik van Bestrooi de ananas met … Continue reading

Posted in Dessert, Frans, Sapere Genoelselderen | Comments Off on Tarte tatin van ananas met vanille-ijs

Livarlendefilet met spek en rozemarijn uit de oven, groentjes en aardappeltje uit de oven

Bereidingswijze: Bio aardappeltjes in partjes verdelen en afkoken Daarna in een ovenschaal, grof zeezout, rozemarijn en olijfolie erover heen en mooi afbakken in de oven Groentjes naar keuze Livarlende is het kloostervarken uit Echt, een ouderwets stukje varkensvlees. De varkens … Continue reading

Posted in Hoofdgerecht, Sapere Genoelselderen | Comments Off on Livarlendefilet met spek en rozemarijn uit de oven, groentjes en aardappeltje uit de oven

Wilde zalm met zeekraal, gepocheerd eitje, grijze garnalen en hollandaisesaus

Bereiding: Wilde zalm schoonmaken van het vel, zorg dat alle donkere vetranden weggesneden worden, dat is het vette stuk van de vis waarin zich alle verontreinigingen  van de zee (pcb’s enz.) hechten. Zeekraal blancheren en koud spoelen Gepocheerd eitje Pak … Continue reading

Posted in Sapere Genoelselderen, Voorgerecht | Leave a comment