Gegrilde visfilet (of kipfile) met mango rustend op een bedje van rijstpasta

Ingredienten:

  • rijstpasta (verkrijgbaar bij super)
  • Rijpe mango, helft in blokjes en de andere helft in reepjes snijden)
  • Vis filet zeebaars, red snapper etc
  • Verse kruiden, selderij, koriander, mint, rode peper schuinsnijden.
  • Citroengras, limeblaadjes
  • Bloem
  • olijfolie, sesamolie
  • Gember in reepjes snijden
  • Vissaus
  • lichte soja saus (kikoman)
  • Bosui
  • Sjalotjes
  • zout, peper, suiker

Bereidingswijze:

Snij het citroengras en de limeblaadjes fijn. Doe het geheel in de fles met olijfolie (om te bewaren) Zet een pan met heet water op zachtvuur, doe de inhoud van de fles erin (bain marie). Verwarm het langzaam niet warmer dan ca 40 graden (ca 1 uur) Laat het daarna ca 3 weken rijpen.

Wrijf de vis in met lime (citroen) zout en peper. Bestuif beide kanten met meel.

Salade, kook de pasta in een pan met kokend water ca 1-3 min. proeven. Laat het uitlekken en afkoelen. Giet het daarna in een kom, voeg de sjalotjes, gember, pepers, koriander, mint en in reepjes gesneden mango toe. Vermeng dit alles. Breng op smaak met zout, lichte soja saus en de vissaus. Verdeel dit op een aantal borden.

Verhit de olijfolie en bak de vis of de kipfile aan beide zijden goudbruin. ca. 6 min.

Serveer dit op de salade en grneer met de blokjes mango en selderij. Eventueel met wat limoensap besprenkelen.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Hoofdgerecht, Indonesisch, Surabaya Heerlen. Bookmark the permalink.