Monthly Archives: november 2014

Zeebaars in cederhout gegaard met venkel crème, popcorn van aardappel en appel curry

Ingrediënten: 5 zeebaarzen 10 velletjes cederhout Peper en zout 3 st. venkel (klein gesneden) 2 dl room anijslikeur Venkelcrème Kook de venkel in room gaar in ca. 15 minuten. Pureer in de keukenmachine en wrijf de massa door zeef. Breng … Continue reading

Posted in Angie, Voorgerecht | Leave a comment

Thee van bospaddenstoelen met ravioli ’s gevuld met kastanje

Vulling Kastanjevulling 250 gr. Gepelde kastanjes 2 laurierblad ½ ltr. Groentenbouillon 250 gr. Mascarpone Voor de smaak wat balsamico en limoncello toevoegen truffelolie Voor wat meer smaak beetje balsamico azijn en voor de liefhebber wat limoncello zout Thee Bouillon van … Continue reading

Posted in Angie, Tussengerecht | Leave a comment

Hertfilet met sjalot-port jus, roseval aardappel, romanesco, pastinaak crème, en geweikoekje

  Ingredienten: Hertenlende Boter olie peper en zout Bereiding: hertenlende Verwarm de oven voor op 120°C. Verhit een beetje olie en boter in een bakpan. Bak de hertenlende aan beide kanten aan (deze hoeft niet gaar te worden, alleen bruin). … Continue reading

Posted in Angie, Hoofdgerecht | Leave a comment

Chocolade blaadjes

  Ingredienten: Hulpmiddel Hulstblaadjes Chocolade Eventueel frambozen of besjes Bereiding: Was de hulstblaadjes. Smelt de chocolade in de magnetron of au bain marie. Dip de bovenkant van het hulstblaadje in de Chocolade. Zet de blaadjes in de koelkast zodat de … Continue reading

Posted in Angie, Dessert | Leave a comment

Meringue paddenstoelen, herfstvariaties

  Ingredienten: 2 eiwitten 120 gram fijne kristalsuiker een beetje cacaopoeder 4 blokjes pure chocolade Bereiding: Verwarm de oven voor op 100 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier of een fleximat . Eiwit kloppen 1.Ontvet een mengkom en de … Continue reading

Posted in Angie, Dessert | Leave a comment

Paté van wild met foie gras en pruimen

Vulling; 300gr        Hertenfilet 200 gr       Vette speklappen 10 gr         Zout 1 st            Ei 25 gr         Bloem ½  st          Foie gras Armagnac Zout en peper 1 bakje    Pruimen geweld ½ fles Rodewijn 100 gr Suiker 1 sinaasappel 2 st Steranijs 1 … Continue reading

Posted in Sligro, Voorgerecht | Leave a comment

Crostini met boerenkoolstampot, gruyere kaas

800gr     boerenkoolstampot (16 pers.) 1st          rookworst, livar 1 stuk    gruyerekaas 1 bakje sud ’n sol tomaat 1             toastbrood Bereidingswijze: Met een ronde steker Toastbrood uitsteken. De rondjes afbakken in de oven op 170graden, circa 8 minuten totdat ze goudbruin … Continue reading

Posted in Amuse, Tapas | Leave a comment

Taartje rode biet met Saint Agur

Beslag voor 16  Harde wenerdeeg koekjes 100 gr suiker 200 gr boter ongezouten 300 gr bloem 1 ei zout 8 st            Kleine rode bietjes 200 gr       Saint Agur blauwschimmelkaas Olie  Zout en peper 0,5 dl            Rode biet sap 100 gr       … Continue reading

Posted in Amuse, Tapas | Leave a comment

Zuurkool met gepocheerde peer en bloedworst

250gram  Zuurkool naturel 1                 Ui gesnipperd 1                 Laurierblad 1                 Kruidnagel 1 flesje       Bokbier 6 stuks     Peren 1 fles        Witte wijn 200gr        Suiker 1 st            Kaneelstok 2 st            Steranijs 2 stuk       Bloedworst Livar 1 bakje    Frambozen Bereidingswijze: Zuurkool … Continue reading

Posted in Amuse, Tapas | Leave a comment

Bitterbal van rookworst met crème van dragon

Vulling; 15 pers. 300gram  Kipfilet 4stuks      Rookworsten vers gegaard 2dl             Eiwit 10st           Roggebrood fries ½ pak       Panko Creme; 200cl         Crème fraiche 3 takjes   Dragonblaadjes 1 eetl        mosterd Peper en zout Bereiding: Kipfilet schoonmaken van vliezen en in stukken snijden. Rookworsten … Continue reading

Posted in Amuse, Tapas | Leave a comment