Monthly Archives: november 2014

Zeebaars in cederhout gegaard met venkel crème, popcorn van aardappel en appel curry

Ingrediënten: 5 zeebaarzen 10 velletjes cederhout Peper en zout 3 st. venkel (klein gesneden) 2 dl room anijslikeur Venkelcrème Kook de venkel in room gaar in ca. 15 minuten. Pureer in de keukenmachine en wrijf de massa door zeef. Breng … Continue reading

Posted in Angie, Voorgerecht | Comments Off on Zeebaars in cederhout gegaard met venkel crème, popcorn van aardappel en appel curry

Thee van bospaddenstoelen met ravioli ’s gevuld met kastanje

Vulling Kastanjevulling 250 gr. Gepelde kastanjes 2 laurierblad ½ ltr. Groentenbouillon 250 gr. Mascarpone Voor de smaak wat balsamico en limoncello toevoegen truffelolie Voor wat meer smaak beetje balsamico azijn en voor de liefhebber wat limoncello zout Thee Bouillon van … Continue reading

Posted in Angie, Tussengerecht | Comments Off on Thee van bospaddenstoelen met ravioli ’s gevuld met kastanje

Hertfilet met sjalot-port jus, roseval aardappel, romanesco, pastinaak crème, en geweikoekje

  Ingredienten: Hertenlende Boter olie peper en zout Bereiding: hertenlende Verwarm de oven voor op 120°C. Verhit een beetje olie en boter in een bakpan. Bak de hertenlende aan beide kanten aan (deze hoeft niet gaar te worden, alleen bruin). … Continue reading

Posted in Angie, Hoofdgerecht | Leave a comment

Chocolade blaadjes

  Ingredienten: Hulpmiddel Hulstblaadjes Chocolade Eventueel frambozen of besjes Bereiding: Was de hulstblaadjes. Smelt de chocolade in de magnetron of au bain marie. Dip de bovenkant van het hulstblaadje in de Chocolade. Zet de blaadjes in de koelkast zodat de … Continue reading

Posted in Angie, Dessert | Leave a comment

Meringue paddenstoelen, herfstvariaties

  Ingredienten: 2 eiwitten 120 gram fijne kristalsuiker een beetje cacaopoeder 4 blokjes pure chocolade Bereiding: Verwarm de oven voor op 100 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier of een fleximat . Eiwit kloppen 1.Ontvet een mengkom en de … Continue reading

Posted in Angie, Dessert | Leave a comment

Paté van wild met foie gras en pruimen

Vulling; 300gr        Hertenfilet 200 gr       Vette speklappen 10 gr         Zout 1 st            Ei 25 gr         Bloem ½  st          Foie gras Armagnac Zout en peper 1 bakje    Pruimen geweld ½ fles Rodewijn 100 gr Suiker 1 sinaasappel 2 st Steranijs 1 … Continue reading

Posted in Sligro, Voorgerecht | Leave a comment

Crostini met boerenkoolstampot, gruyere kaas

800gr     boerenkoolstampot (16 pers.) 1st          rookworst, livar 1 stuk    gruyerekaas 1 bakje sud ’n sol tomaat 1             toastbrood Bereidingswijze: Met een ronde steker Toastbrood uitsteken. De rondjes afbakken in de oven op 170graden, circa 8 minuten totdat ze goudbruin … Continue reading

Posted in Amuse, Tapas | Leave a comment

Taartje rode biet met Saint Agur

Beslag voor 16  Harde wenerdeeg koekjes 100 gr suiker 200 gr boter ongezouten 300 gr bloem 1 ei zout 8 st            Kleine rode bietjes 200 gr       Saint Agur blauwschimmelkaas Olie  Zout en peper 0,5 dl            Rode biet sap 100 gr       … Continue reading

Posted in Amuse, Tapas | Leave a comment

Zuurkool met gepocheerde peer en bloedworst

250gram  Zuurkool naturel 1                 Ui gesnipperd 1                 Laurierblad 1                 Kruidnagel 1 flesje       Bokbier 6 stuks     Peren 1 fles        Witte wijn 200gr        Suiker 1 st            Kaneelstok 2 st            Steranijs 2 stuk       Bloedworst Livar 1 bakje    Frambozen Bereidingswijze: Zuurkool … Continue reading

Posted in Amuse, Tapas | Leave a comment

Bitterbal van rookworst met crème van dragon

Vulling; 15 pers. 300gram  Kipfilet 4stuks      Rookworsten vers gegaard 2dl             Eiwit 10st           Roggebrood fries ½ pak       Panko Creme; 200cl         Crème fraiche 3 takjes   Dragonblaadjes 1 eetl        mosterd Peper en zout Bereiding: Kipfilet schoonmaken van vliezen en in stukken snijden. Rookworsten … Continue reading

Posted in Amuse, Tapas | Leave a comment