- 250gram Zuurkool naturel
- 1 Ui gesnipperd
- 1 Laurierblad
- 1 Kruidnagel
- 1 flesje Bokbier
- 6 stuks Peren
- 1 fles Witte wijn
- 200gr Suiker
- 1 st Kaneelstok
- 2 st Steranijs
- 2 stuk Bloedworst Livar
- 1 bakje Frambozen
Bereidingswijze:
- Zuurkool opzetten met ui, laurier, kruidnagel en bokbier.
- De zuurkool 20min gaar koken.
- De peren schillen en halveren. Klokhuis eruit snijden.
- De witte wijn, suiker, kaneel en steranijs in en pan aan de kook brengen.
- Hierin de peren legen en deze gaar pocheren.
- De peren in plakje snijden en uitsteken in gewenste grootte.
- Bloedworst in plakken snijden en in boter mooi krokant bakken.
- De peer op de bloedworst leggen, hierop beetje zuurkool.
- Afgarneren met een halve framboos