Zuurkool met gepocheerde peer en bloedworst

Zuurkool met gepocheerde peer en bloedworst

  • 250gram  Zuurkool naturel
  • 1                 Ui gesnipperd
  • 1                 Laurierblad
  • 1                 Kruidnagel
  • 1 flesje       Bokbier
  • 6 stuks     Peren
  • 1 fles        Witte wijn
  • 200gr        Suiker
  • 1 st            Kaneelstok
  • 2 st            Steranijs
  • 2 stuk       Bloedworst Livar
  • 1 bakje    Frambozen

Bereidingswijze:

  • Zuurkool opzetten met ui, laurier, kruidnagel en bokbier.
  • De zuurkool 20min gaar koken.
  • De peren schillen en halveren. Klokhuis eruit snijden.
  • De witte wijn, suiker, kaneel en steranijs in en pan aan de kook brengen.
  • Hierin de peren legen en deze gaar pocheren.
  • De peren in plakje snijden en uitsteken in gewenste grootte.
  • Bloedworst in plakken snijden en in boter mooi krokant bakken.
  • De peer op de bloedworst leggen, hierop beetje zuurkool.
  • Afgarneren met een halve framboos

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Amuse, Tapas. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *