Beslag voor 16 Harde wenerdeeg koekjes
- 100 gr suiker
- 200 gr boter ongezouten
- 300 gr bloem
- 1 ei
- zout
- 8 st Kleine rode bietjes
- 200 gr Saint Agur blauwschimmelkaas
- Olie
- Zout en peper
- 0,5 dl Rode biet sap
- 100 gr Suikersiroop
- 5cl Sherry medium
- 5cl Olijfolie naturel
Bereidingswijze:
- Suiker boter bij elkaar en kruimig kneden, ei erbij. Bloem erbij, vorm deeg. Zet het even in de koelkast.
- Deeg mengen en uitrollen om 3mm dikte.
- Afbakken op 175 graden ca 8min. goudbruin
- Rode bietjes gaar koken en schillen.
- De biet uitsteken met een steker.
- Bietjes in de breedte doormidden snijden en op een plaat warm houden.
- Bij het afmaken van het gerecht, de biet met peper en zout bestrooien.
- De bietensap, suikersiroop, sherry en olijfolie opkoken tot een siroop.
Het gerecht dresseren. Harde wener deeg, daarop de rodebiet met kaas en de siroop erover en langs druppelen. Eventueel afgarneren met basilicum cress