Taartje rode biet met Saint Agur

Taartje rode biet

Beslag voor 16  Harde wenerdeeg koekjes

  • 100 gr suiker
  • 200 gr boter ongezouten
  • 300 gr bloem
  • 1 ei
  • zout
  • 8 st            Kleine rode bietjes
  • 200 gr       Saint Agur blauwschimmelkaas
  • Olie
  •  Zout en peper
  • 0,5 dl            Rode biet sap
  • 100 gr       Suikersiroop
  • 5cl           Sherry medium
  • 5cl           Olijfolie naturel

Bereidingswijze:

  • Suiker boter bij elkaar en kruimig kneden, ei erbij. Bloem erbij, vorm deeg. Zet het even in de koelkast.
  • Deeg mengen en uitrollen om 3mm dikte.
  • Afbakken op 175 graden ca 8min. goudbruin
  • Rode bietjes gaar koken en schillen.
  • De biet uitsteken met een steker.
  • Bietjes in de breedte doormidden snijden en op een plaat warm houden.
  • Bij het afmaken van het gerecht, de biet met peper en zout bestrooien.
  • De bietensap, suikersiroop, sherry en olijfolie opkoken tot een siroop.

Het gerecht dresseren. Harde wener deeg, daarop de rodebiet met kaas en de siroop erover en langs druppelen. Eventueel afgarneren met basilicum cress

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Amuse, Tapas. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *