Monthly Archives: februari 2024

Gepaneerde oesters in schelp

Ingrediënten  Bereiding Maak de oesters voorzichtig open en haal ze uit de schelp. Meng het tempura meel met de eieren en voeg een beetje water toe tot dat het beslag dik is. Dompel de oesters in het beslag en wentel … Continue reading

Posted in Amuse, Nieuw Ehrenstein | Comments Off on Gepaneerde oesters in schelp

Carpaccio van Portobello en shiitake, witlof, Parmaham en gebakken Eendenborst en inktvis

Ingrediënten  Bereiding Snij de portobello in dunne reepjes Snijd het witlof in julienne en de parmaham ook in julienne reepjes. Meng de ham en de witlof, voeg er een beetje citroensap bij en een beetje sherry azijn. Dan wat olijfolie … Continue reading

Posted in Nieuw Ehrenstein, Tussengerecht, Voorgerecht | Comments Off on Carpaccio van Portobello en shiitake, witlof, Parmaham en gebakken Eendenborst en inktvis

In Oosterse bouillon gepocheerde kalfsentrecote met gestoofde venkel, aardappel yoghurt poffertjes, gegrilde bospeen en Bearnaise saus

Ingrediënten: Werkwijze: -Breng de runderbouillon aan de kook, gember, dashi, citroengras en rode miso goed laten trekken en zorgen dat het hoog op smaak is, aflaten koelen in de diepvries -Kalfs entrecote schoonmaken en vacumeren met de oosterse bouillon, garen … Continue reading

Posted in Hoofdgerecht, Nieuw Ehrenstein | Comments Off on In Oosterse bouillon gepocheerde kalfsentrecote met gestoofde venkel, aardappel yoghurt poffertjes, gegrilde bospeen en Bearnaise saus

Amandel Tartelette

Ingrediënten: Werkwijze: Appelcompote Ingrediënten: Werkwijze: Lemon curd Ingrediënten: Gezouten karamel saus Ingrediënten: Hazelnoten kletskoppen Ingrediënten: Werkwijze:

Posted in Dessert, Nieuw Ehrenstein | Comments Off on Amandel Tartelette