Amandel Tartelette

Ingrediënten:

  • 10 Tartelette’s
  • 400 gram Amandel spijs
  • 400 gram Boter
  • 400 gram suiker
  • 6 eieren

Werkwijze:

  • Voeg alles in de thermomixer laat alles fijn draaien tot een pasta.
  • Doe in een spuitzak en spuit in iedere tartelette een bodem frangipane
  • Zet de tartelettes op een bakmatje en bak ze af op 160 graden 20 minuten

Appelcompote

Ingrediënten:

  • 5 appels
  • 2 kardemom peulen
  • Kaneel
  • 200 gram suiker
  • 1 Citroen (rasp/sap)

Werkwijze:

  • Schil de appel en snijd ze in brunoise van 5×5
  • Stoof de appel en de specerijen aan in een pan
  • Stoven zonder te kleuren en voeg specerijen toe
  • Even opkoken
  • Voeg rasp en sap toe en laat afkoelen.
  • Bind evt. bij met xantana koud bewaren.

Lemon curd

Ingrediënten:

  • 120 gram Citroen sap
  • 120 gram suiker
  • 3 eieren
  • 115 gram boter in blokjes
  • Doe het citroensap, en de suiker en de eieren in een pan.
  • Verwarm onder verdurend roeren tot 85 graden (nu gaat het binden)
  • Roer de boter eronder en laat afkoelen.

Gezouten karamel saus

Ingrediënten:

  • 200 gram suiker
  • 200 gram room
  • 2 gram zee zout
  • Werkwijze
  • verhit de suiker op middelmatig vuur
  • Roer met een garde als de suiker begint te kleuren tot deze is opgelost
  • Haal de karamel van het vuur en roer voorzichtig de room erdoor aan de kook brengen, zeven en zeezout toevoegen.

Hazelnoten kletskoppen

Ingrediënten:

  • 150 gram Noten
  • 100 gram Boter
  • 100 gram Suiker
  • 100 gram Bloem
  • 100 gram Glucose stroop

Werkwijze:

  • Maal de noten fijn tot niet te fijne kruimels.
  • Smelt de maar laat niet te warm worden.
  • Los hierin beide suikers in op.
  • Spatel de er vervolgens de gezeefde bloem erdoor.
  • laat stevig worden in de koelkast.
  • Vorm kleine bolletjes op bakpapier
  • afstand houden tussen de bolletjes, loopt namelijk uit.
  • Afbakken 190 graden voor ongeveer 8 tot 10 minuten.
Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Nieuw Ehrenstein. Bookmark the permalink.