Ingrediënten:
- 10 Tartelette’s
- 400 gram Amandel spijs
- 400 gram Boter
- 400 gram suiker
- 6 eieren
Werkwijze:
- Voeg alles in de thermomixer laat alles fijn draaien tot een pasta.
- Doe in een spuitzak en spuit in iedere tartelette een bodem frangipane
- Zet de tartelettes op een bakmatje en bak ze af op 160 graden 20 minuten
Appelcompote
Ingrediënten:
- 5 appels
- 2 kardemom peulen
- Kaneel
- 200 gram suiker
- 1 Citroen (rasp/sap)
Werkwijze:
- Schil de appel en snijd ze in brunoise van 5×5
- Stoof de appel en de specerijen aan in een pan
- Stoven zonder te kleuren en voeg specerijen toe
- Even opkoken
- Voeg rasp en sap toe en laat afkoelen.
- Bind evt. bij met xantana koud bewaren.
Lemon curd
Ingrediënten:
- 120 gram Citroen sap
- 120 gram suiker
- 3 eieren
- 115 gram boter in blokjes
- Doe het citroensap, en de suiker en de eieren in een pan.
- Verwarm onder verdurend roeren tot 85 graden (nu gaat het binden)
- Roer de boter eronder en laat afkoelen.
Gezouten karamel saus
Ingrediënten:
- 200 gram suiker
- 200 gram room
- 2 gram zee zout
- Werkwijze
- verhit de suiker op middelmatig vuur
- Roer met een garde als de suiker begint te kleuren tot deze is opgelost
- Haal de karamel van het vuur en roer voorzichtig de room erdoor aan de kook brengen, zeven en zeezout toevoegen.
Hazelnoten kletskoppen
Ingrediënten:
- 150 gram Noten
- 100 gram Boter
- 100 gram Suiker
- 100 gram Bloem
- 100 gram Glucose stroop
Werkwijze:
- Maal de noten fijn tot niet te fijne kruimels.
- Smelt de maar laat niet te warm worden.
- Los hierin beide suikers in op.
- Spatel de er vervolgens de gezeefde bloem erdoor.
- laat stevig worden in de koelkast.
- Vorm kleine bolletjes op bakpapier
- afstand houden tussen de bolletjes, loopt namelijk uit.
- Afbakken 190 graden voor ongeveer 8 tot 10 minuten.