Monthly Archives: oktober 2016

Spaanse Mosselen

1 kilogram mosselen 100 gram chorizo in blokjes 1 ui, fijngesnipperd 2 teentjes knoflook, fijn gehakt 400 gram tomatenblokjes (uit blik) 1 groene paprika in blokjes 1 theelepel pikant gerookt paprikapoeder Bladpeterselie gehakt peper en zout Maak de mosselen schoon … Continue reading

Posted in Tapas | Leave a comment

Knoflook Chili garnalen

Ingredienten: 20 ongepelde garnalen olijfolie 1 chilipeper van zaadjes ontdaan en fijngesneden 1 teen knoflook klein klontje boter zout Was de garnalen en snijd de rug open en verwijder het darmkanaal en droog. Voeg wat olijfolie in een grote koekenpan … Continue reading

Posted in Bon Bassin Maastricht, Tapas | Leave a comment

Tortilla

Ingredienten: 240 ml  olijfolie 5 aardappelen geschild en in schijven, lichtjes besprenkeld met zout ½ grote ui in dunne ringen 2 knoflook teentjes in dunne schijfjes 5 eieren zout en peper Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de … Continue reading

Posted in Bon Bassin Maastricht, Tapas | Leave a comment

Inktvis met salade van rucola

300 gr Inktvis (hou iets meer aan i.v.m. afsnijdsel) 1 el Olijfolie enkele snufjes Paprika poeder, 1 Rode paprika en 1 ui in repen gesneden Rucola Kappertjes Voor de dressing 90 ml goede kwaliteit Extra Vierge Olijfolie 45 ml sherryazijn … Continue reading

Posted in Bon Bassin Maastricht, Tapas | Leave a comment

Gepaneerde Sardientjes met kappertjesmayonaise

Ingrediënten: 12 sardienen ontdaan van kop en ingewanden kappertjes 4 eetlepel mayonaise handvol oreganoblaadjes 1 citroen, schil 200 gr panko bloem met peper en zout voor het jasje 2 eieren lichtjes geklopt olijfolie citroenpartjes Maak de kappertjes mayonaise door de … Continue reading

Posted in Bon Bassin Maastricht, Tapas | Leave a comment

Oesters gestoomd met gember en soja

24 oesters 1 stuk verse gember in fijne julienne 1 lente-ui in fijne julienne ½ chili in fijne julienne 3 theelepel lichte sojasaus sesamolie Open de oesters en verwijder de oester in een kom. Maak de schelp schoon en plaats … Continue reading

Posted in Bon Bassin Maastricht, Tapas | Leave a comment

Crema catalana met witte chocolade

Ingredienten 500 ml melk 500 ml slagroom 100 gr suiker 150 gr witte chocolade 1 vanille stokje open gesneden in de lengte 10 eidooiers rietsuiker Bereiding: Voeg de melk en room in een pan en zet op het vuur, voeg … Continue reading

Posted in Bon Bassin Maastricht, Dessert | Leave a comment