Ingredienten:
- 240 ml olijfolie
- 5 aardappelen geschild en in schijven, lichtjes besprenkeld met zout
- ½ grote ui in dunne ringen
- 2 knoflook teentjes in dunne schijfjes
- 5 eieren
- zout en peper
Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de aardappelschijven toe. Let op met het opspatten van de olie. Zorg dat de aardappelen niet aan elkaar gaan plakken, en gaar ze op middel vuur voor 5 minuten. Voeg de ui en knoflook toe tot de aardappelen gaar zijn.
Verwijder de overtollige olie en laat ongeveer 1 eetlepel olie in de pan. Klop de eieren in een grote kom los met een beetje zout en voeg de inhoud van de pan toe, meng alles zodat de aardappelen goed omhuld zijn met ei. De pan heet laten worden en voeg de aardappelen toe en verdeel ze in de pan en dek af met een deksel. Verlaag de temp. tot medium en laat onder af en toe schudden de mix halfgaar worden.
Dek de pan af met een groot bord en draai de tortilla om. Let op voor spatten van de overige olie. Doe een beetje olie terug in de pan en voeg de andere zijde in de pan en laat doorgaren. Laat even op een bord afkoelen en serveer in een punt.